Doelman Munir moest zich vlak voor de aftrap reppen om op het veld te komen ©  REUTERS

Opvallend moment: Marokkaanse keeper wordt tussen de volksliederen en de aftrap gewisseld tegen de Rode Duivels

Marokko won zondag met 0-2 van België op de tweede speeldag van groep F van het WK voetbal. Voor de start van de wedstrijd deed zich echter een opmerkelijke wissel voor in het Marokkaanse elftal. Doelman Yassine “Bono” Bounou, die in de basiself stond en mee het volkslied zong, werd vlak voor de aftrap naar de kant gehaald vanwege duizeligheid. Dat deelde de Marokkaanse nummer een zelf mee.

belga

“Ik heb de wedstrijd niet kunnen zien, omdat ik in het ziekenhuis zat”, vertelde Bounou tegenover de Marokkaanse staatszender SNRT. De doelman kreeg in de wedstrijd tegen Kroatië afgelopen woensdag een klap tegen het hoofd en zei nog steeds hinder te ondervinden. “Ik had mijn medicijnen genomen, maar voelde me nog steeds duizelig voor de wedstrijd. We wilden geen wissel verspillen tijdens de match en besloten daarom om mijn vriend Munir (reservedoelman Munir Mohand Mohamedi, red.) te laten spelen.”

Bondscoach Walid Regragui had eenzelfde uitleg klaar voor de vroege wissel. “Hij kreeg een tik tegen Kroatië en was een twijfelgeval. We hebben tot het laatste moment geprobeerd hem te laten spelen, maar vlak voor de wedstrijd gaf hij toch aan zich niet goed te voelen. Hij was eerlijk en vroeg om zijn plaats door te geven aan Munir, die het vandaag bijzonder goed deed.”

Of Yassine Bounou ook de wedstrijd tegen Canada op de laatste speeldag van de groepsfase mist, is voorlopig nog onduidelijk. Bij winst tegen Canada is Marokko zeker van een plaats in de achtste finales.

Doelman Bono staat nog op het veld tijdens het Marokkaanse volkslied ©  REUTERS

En loopt na het volkslied naar binnen ©  REUTERS

Op de teamfoto stond Munir al tussen bij de nationale ploeg ©  Isosport

Doelman Munir neemt zijn plaats in. ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands