Ook de vormelingen en catechisten van Oostmalle waren van de partij. ©  kma

Natuurpunt Voorkempen plant nieuwe bosrand aan rond pas verworven natuurgebied onder windturbine

Zoersel, Malle -

Natuurpunt Voorkempen plantte zondag met tal van vrijwilligers een nieuwe bosrand van 500 bloem- en bedragende struiken aan in het pas verworven natuurgebied achter de carpoolparking aan Den Haan in Zoersel.

Deze kinderen staken ook de handen uit de mouwen. ©  kma

’s Morgens stonden er eerst nog wat beheerwerkzaamheden op het programma. Onder meer de vormelingen van Oostmalle kwamen als goede daad helpen. De bosrand komt rond een perceel onder de windturbine, langs de oude buurtweg tussen Zoersel en Pulderbos. Er staat nog een gedeeltelijke dreef van die oude buurtweg, waar je nog altijd door kunt wandelen en waar met steun van Storm van het windpark een zitbank en insectenhotel werd gezet. Zo kan je zittend op de bank naar het geluid van de windturbines luisteren, dat nog steeds overstemd wordt door de snelweg. In het weiland dat natuurlijk beheerd zal worden grazen nu ’s winters de stoere Black Angusrunderen van de Kruishuishoeve uit Malle, een Schots ras dat nog dicht bij de natuur staat en gedijt goed in natuurgebieden waar een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten te vinden is.

De vrijwilligers van Natuurpunt Voorkempen zorgden voor verse soep voor alle planters. Alle struiken van onder meer Gelderse roos, spork, hazelaar geraakte ondanks het miezerig kil weer in de grond.

©  kma

©  kma

©  kma

kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners