©  rr

Vrouw van Balense tandarts, die in Qatarees ziekenhuis ligt, moet alleen naar Rode Duivels: “Peter zou kwaad zijn als ik niet ga”

Balen -

Het pechverhaal van de Balense tandarts en Rode Duivelfan Peter Wynants in Dubai kent alsnog geen happy end. Terwijl de man in het ziekenhuis wacht op een operatie aan zijn gebroken heup, moet zijn meegereisde vrouw Sonia alleen de wedstrijden van de Rode Duivels bijwonen in Qatar. “Onder dwang”, zo laat ze weten. “Peter was kwaad als ik niet naar de match zou gaan.”

Stijn Janssen

LEES OOK. Pechvogel van de dag: Peter (66) uit Balen breekt heup op weg naar match en eindigt in ziekenhuis waar wedstrijd niet uitgezonden wordt

De onfortuinlijke Peter Wynants reisde met een groep supporters vorig week af naar Dubai op vandaaruit telkens naar Qatar te vliegen om er de wedstrijden van de Rode Duivels bij te wonen. Echter woensdag op weg naar Doha voor de openingsmatch tegen Canada maakte hij een ongelukkige val op de luchthaven van Dubai en belandde hij met een gebroken heup in het ziekenhuis.

Met tegenzin

Aanvankelijk koesterde Wynants nog de hoop met een gedeeltelijke prothese de wedstrijd tegen Canada te kunnen bijwonen, weliswaar in een rolstoel. Maar dat bleek ijdele hoop. “De operatie kan pas maandag worden uitgevoerd”, vertelt zijn vrouw Sonia Seigers. “Dus ook die wedstrijd valt in het water.”

Sonia zelf heeft na lang aarzelen wel besloten om vandaag de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Marokko bij te wonen. “Tegen mijn zin”, zegt ze. “Maar Peter zou kwaad op me geweest zijn als ik niet was gegaan. Hij heeft zelfs de groep waarmee we hier verblijven ingeschakeld om me ervan te overtuigen.“

“We hebben nog overwogen om terug naar huis te vliegen”, zegt Sonia. “Maar pas op 1 december zou er door de reisverzekering een verpleger mee kunnen vliegen naar België. Dat vond Peter te lang dus heeft hij toch besloten hier te worden geopereerd.”

Of het koppel de volgende matchen nog ‘live’ kunnen bijwonen, blijft een open vraag. Ze hebben wel ticketformules tot de finale geboekt.

MEER OVER DE RODE DUIVELS