Conner Rousseau en Annemie Wauman stellen hun ploeg voor. © yjs

Vooruit Sint-Niklaas stelt nieuw bestuur voor: “Opnieuw besturen is ambitie, met Conner als kopman”

Sint-Niklaas -

Vooruit Sint-Niklaas heeft een nieuw bestuur aangesteld. Annemie Wauman is de nieuwe voorzitter van de lokale afdeling. “Conner Rousseau wordt onze uitgesproken kopman, we steken niet onder stoelen of banken dat we opnieuw mee willen besturen”, aldus de nieuwe voorzitter.

Yannick Joos

Annemie Wauman is ondertussen een decennium lang lid van de politieke partij en neemt nu de rol als voorzitter op zich. Daarvoor maakte ze deel uit van CD&V, was ze achttien jaar gemeenteraadslid én zes jaar schepen in Sint-Niklaas. Verder versterken onder meer Steve Vonck en Maarten Kras als ondervoorzitters en Joost Engelaar als nieuwe secretaris het lokale team.

Nood aan nieuwe wind

“Naast onze klassieke thema’s komt momenteel natuurlijk de koopkracht van mensen duidelijk naar boven als één van de belangrijkste topics”, gaat voorzitter Wauman aan. “Op lokaal niveau zien en ondervinden de bewoners de beslissingen die worden genomen en we hebben absoluut de ambitie om opnieuw mee aan het roer te staan van deze stad. We ondervinden dat mensen door de crisissen nood hebben aan een nieuwe wind en peilingen geven ook aan dat we in een goede flow zitten. Die lijn willen we maar al te graag doortrekken richting de volgende verkiezingen. Dat we daarnaast ook onze nationale voorzitter als kopman en lijsttrekker kunnen inzetten, is een meerwaarde voor ons lokaal partijbestuur.”

Ook Conner Rousseau, die bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2024 een gooi doet naar de burgemeesterssjerp, is tevreden over het nieuwe lokale team. “Annemie is het symbool van verbreding en heeft een boeiende achtergrond”, geeft Rousseau aan. “De mix van dit team zit goed, ze weerspiegelen de doorsnee Sint-Niklazenaar. We hebben mensen uit de lokale middenstand, het sociaal middenveld en de vakbond. Ook bij het samenstellen van onze lijst voor de volgende verkiezingen willen we die filosofie aanhouden. Die lijst begint intussen al vorm te krijgen, maar we staan tegelijk open voor nieuwe mensen die met het juiste engagement mee aan ons verhaal willen schrijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners