Suske en Wiske Museum bestaat 25 jaar. © Robin Fasseur

Suske en Wiske Museum bestaat een kwarteeuw

Kalmthout -

Het Suske en Wiske Museum opende 25 jaar geleden zijn deuren. De interactieve tentoonstelling werd voor deze gelegenheid extra ingekleed met foto’s en herinneringen aan Willy Vandersteen. Ook zijn werkkamer is tot in de details gereconstrueerd op de oorspronkelijke locatie.

In de villa van Willy Vandersteen aan de Beauvoislaan maakte de striptekenaar jarenlang zijn verhalen. Samen met zijn medewerkers liet hij Suske en Wiske, Bessy, Biggles, Jerom, de Rode Ridder en nog veel andere figuren van het ene avontuur in het andere duikelen. 

Halfweg de jaren negentig van vorige eeuw kreeg het Antwerpse provinciebestuur de kans om de voormalige woning van Vandersteen aan te kopen. De provinciale kinderraad stelde voor om er een kindermuseum van te maken en precies 25 jaar geleden opende het Suske en Wiske Museum.

Directeur Lieve Crauwels. © Robin Fasseur

Directeur Lieve Crauwels: “Enkele jaren geleden is de villa grondig gerenoveerd. Dat was meteen het geschikte moment om ook een nieuw en meer interactief parcours te introduceren. Het is belangrijk dat we als museum blijven inzetten op

Stripliefhebber Lander blijft fan van Suske en Wiske. © Robin Fasseur

nieuwe trends. We moeten blijven evolueren en dat doen we ook.”

Ondertussen blijven de bezoekers toestromen. Opvallend veel volwassenen in dit kindermuseum. Lieve Crauwels: “We hebben de leden van onze fanclub uitgenodigd en ook de toeristische dienst van de gemeente heeft voor extra bezoekers gezorgd.” Uiteraard waren er ook heel wat kinderen en jongeren. Stripfanaat Lander: “Ik blijf fan van Suske en Wiske. Vooral de oudere strips vind ik leuk. Een van mijn favorieten is en blijft zeker de Texas Rangers”, geeft hij nog mee.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners