Heist-speler David Wijns (rechts) met Daan Materne. © mpics

Heist zet Tienen opzij met 2-0 en pakt knappe 16 op 18: “Lang geleden, zo’n mooie reeks”

Heist zet zijn opmars verder. Na het knappe gelijkspel op FC Luik zetten aanvoerder David Wijns en co. Tienen opzij met 2-0. Goed voor een knappe 16 op 18.

Heist had aanvankelijk een hele kluif aan Tienen. “Het eerste halfuur hadden we het niet gemakkelijk, op een terrein dat ook niet goed te bespelen was”, weet aanvoerder David Wijns. “Maar daarna zijn we duels gaan winnen en in de tweede helft hebben we die lijn doorgetrokken. Het gevolg: een doelpunt van Orye op aangeven van Nys en een strakke voorzet van Carrasco die in doel waaide. Bij die laatste fase stond ik aan het doel in duel met ex-Heistenaar Matterne. Ik zag het van dichtbij gebeuren. Op basis van de tweede helft is het zeker een verdiende overwinning.”

Dankzij die zege pakt Heist een mooie 16 op 18. “Het is heel lang geleden dat ik nog zo’n mooie reeks mocht neerzetten”, weet Wijns. “Toen we kampioen speelden in derde klasse twaalf jaar geleden, hebben we dat ook eens gedaan. Niet dat we nu kampioen gaan spelen, maar we gaan de reeks toch zo lang mogelijk laten duren.”

Volgende week trekt Heist naar leider Patro Eisden. “Leidersploegen, daar hebben we dit seizoen wel iets mee. Na La Louvière, Francs Borains en FC Luik spelen we voor de vierde keer tegen de koploper. We zitten in een positieve flow, ook al hebben we heel veel geblesseerden. Dat geeft vertrouwen. Ik hoop dat Brent Peers zaterdag weer van de partij is, voor de rest denk ik niet dat we veel spelers recupereren. De gele schorsingsdag van Redouan Benhamou en Mathieu Troonbeeckx zit er wel op, dat is ook positief”, blikt Wijns vooruit. (gf)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen