De regen is goed voor het plantgoed, maar minder aangenaam voor de vrijwilligers. © Filip Spoelders

Hove en Stichting Kempens Landschap planten meer dan 3.000 bomen voor hun verjaardag

Hove -

Met 750 jaar gemeente Hove en 25 jaar Stichting Kempens Landschap mag er wel een boompje worden gepland om dit te vieren. Dit deden beide instanties zondag in het park Frijthout met maar liefst meer dan drieduizend bomen.

Filip Spoelders

Dankzij vrijwilligers en volgens een plan van De Bosgroepen komt er in de groene long tussen Hove, Boechout en Mortsel meteen één hectare bos bij. Deze bestaat uit een bosrand met daarachter inheemse hoogstammige bomen en een open dreef of doorkijk in het midden. “Een boom in de grond steken doen we voor de toekomstige generatie. Dit domein hebben we stap voor stap aangekocht en nu is het een park van 22 hectare. Het bevindt zich dichtbij de stad, er wordt aan waterbuffering gedaan en er is veel biodiversiteit. Daarnaast is het belangrijk voor de mobiliteit want veel fietsers gebruiken de doorsteken in het park”, zegt Jan De Haes (N-VA) als covoorzitter van Stichting Kempens Landschap en gedeputeerde.

De Bosgroepen tekende een plan uit voor de struiken en de bomen. © Filip Spoelders

Naast de aanplanting van één hectare nu zal er volgend jaar tijdens het plantseizoen nog één hectare volgen. “Deze aanplanting is een sterk signaal van Hove. De ontwikkeling van Frijthout is helemaal niet afgerond. Naast het terrein dat we nu aanplanten, hebben we nog een stuk grond aangekocht. Hierdoor kunnen we het huidige fiets- en wandelpad richting Boechout binnen nu en twee jaar verbreden”, geeft burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) aan.

Dit pad maakt de vlotte verbinding tussen de Louis Van Lindenstraat en de Oudstrijdersstraat van Hove richting Boechoutse VV en de Fruithoflaan in buurgemeente Boechout.

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners