Leden van Vooruit bij de ingezamelde goederen. © RR

Warm Lier zamelt voeding in voor kansarmen

Lier -

Vooruit Lier organiseerde dit weekend een derde inzamelingsactie. Na eerdere oproepen voor boekentassen en winterjassen draaide het dit keer rond voedingswaren, onderhouds- en verzorgingsproducten voor sociale kruidenier ’t Hofke.

Chris Van Rompaey

De opvallendste schenkers waren Hilde Vanmechelen en Karina De Ryck. Ze liepen begin oktober samen met Ria, Leen en Kitty als figuranten in de Lierse Ommegang. In hun rol van bedelaar sprak het vijftal de toeschouwers zo overtuigend aan, dat mensen spontaan geld begonnen te geven.

“We hadden niet verwacht dat de rol van bedelaar zo’n empathie zou opwekken. Het werkte aanstekelijk, want steeds meer mensen begonnen ons geld toe te stoppen. We kregen een groot bedrag bij elkaar. Met dat geld gingen we eten kopen en dat doneren we nu met veel plezier aan de sociale kruidenier”, zegt Karina De Ryck.

Patrick Averens van Vooruit is onder de indruk van de opkomst. “Ik woon zelf nog maar negen maanden in Lier en heb al heel wat schrijnende verhalen gehoord over mensen die door de huidige energiecrisis in armoede belanden. Het is duidelijk: de sociale kruidenier heeft hulp nodig. Er kloppen steeds meer Lierenaars bij aan”, aldus Averens

Johan Deforche van sociale kruidenier ’t Hofke kan dat laatste alleen maar bevestigen. “Terwijl het aantal bezoekers verdubbelt, zien we de geschonken goederen halveren”, zegt hij. “Dit brengt ons in een onmogelijke positie, waardoor we zelf producten moeten aankopen om aan goedkopere prijs te kunnen schenken. Alle extra hulp is dus zeer welkom. Sinds kort zijn er trouwens ook fiscaal aftrekbare giften mogelijk.” (cvr)

thofke.mivas.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier