©  kma

Vlaams Belang klaagt over toestand wegmarkeringen

Malle -

Tijdens de jongste gemeenteraad stelde Wim Vervloet (Vlaams Belang) een vraag over de slechte staat van de wegmarkeringen in Malle.

Zeker in de schoolomgevingen baren de halfvergane witte belijningen Vlaams Belang zorgen. Schepen Wim Jordens (CD&V) gaf Vervloet gelijk en legde uit hoe het komt. “We hebben een nieuwe raamovereenkomst afgesloten en er is een toekenning geweest aan een firma die de volledige wegmarkering in Malle gaat doen. Maar er is enig uitstel geweest en de laatste contacten verlopen stroef, daarom hebben we de firma nu via een aangetekend schrijven aangemaand werk te maken van het herschilderen van alle wegmarkeringen. Wij verwachten nu dat ze in het voorjaar van volgend jaar zodra het weer het toelaat aan de slag gaat.”

Vlaams Belang was niet geheel bevredigd met die uitleg. “Er zou sneller moeten ingegrepen worden, zeker de schoolomgevingen zouden voor het begin van het schooljaar in orde moeten zijn”, aldus Vervloet.

©  WV

©  WV

©  WV

Er kwam ook een vraag over het verwijderen van een beveiligd zebrapad in de buurt van het gemeentehuis om de Antwerpsesteenweg te kruisen. De mensen zullen nu via een onbeveiligd zebrapad iets verderop moeten oversteken. De schepen gaf uitleg dat dit een weloverwogen keuze was van het Agentschap Wegen en Verkeer na tellingen. Ook de verkeerslichten werden anders afgesteld door Wegen en Verkeer om de doorstroming van het verkeer te optimaliseren.

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners