Schepen Pieter Cools legt uit wat de betekenis is van de naam Generatiebos. © Neel Vermeiren

Het nieuwe Generatiebos: de verbinding tussen jong en oud

Wuustwezel -

Op een perceel grond aan de Kleine Beek in de Akkerstraat werd een nieuw bos aangeplant. Het wordt het Generatiebos genoemd omdat het als jong bos twee oudere bossen verbindt.

Schepen Pieter Cools (CD&V) verwelkomde de helpers. Hij was tevreden om te zien dat grootouders en ouders met hun kinderen het bos hielpen aanplanten. “Dit perceel wordt omgeschreven als een kansenkavel”, legde schepen Cools uit. “Dat is een kavel dat grenst aan de open ruimte. Door het achterliggend perceel hier aan te kopen, willen we deze ruimte vrijwaren en was het voor het lokaal bestuur een opportuniteit om twee oudere bossen te verbinden. We leggen hier vandaag dan ook de verbinding aan tussen deze bossen. Oud – jong – oud, de verbinding tussen verschillende generaties.”

Het bos werd aangeplant door meerdere generaties zoals opa Cools en zijn kleinkinderen. © Neel Vermeiren

Met de hulp van de Antwerpse bosgroep plantten de deelnemers zo’n 1403 stuks bosplantsoen aan. De bosranden bestaan uit Gelderse roos, hazelaar, wilg, sleedoorn, sporkehout en vogelkers. Het nieuwe hoofdbos werd aangeplant met boskers, gladde iep, kraakwilg, zwarte els en zomereik. “Dankzij de medewerking met het Regionaal Landschap De Voorkempen werd er verder ook bekeken hoe we de poelen terug kunnen opwaarderen en de toegankelijkheid op termijn verbeteren. Ik wil ook graag Wilfried Pockelé bedanken voor de organisatie. Wilfried is al jaren onze groenambtenaar en gaat volgend jaar op verdiend pensioen. Ik ben dan ook blij dat we in de buurt van zijn ouderlijk huis, vermoedelijk zijn laatste aanplanting als ambtenaar hier kunnen verwezenlijken.” De aanwezige deelnemers werden vergast op een kop warme soep.  (vw)

Ook Marc Herremans van de nabijgelegen revalidatieweide en zijn kinderen plantten hun boompjes. © Neel Vermeiren

De aanwezigen plantten samen 1403 bomen en struiken. © Neel Vermeiren

Eerst luisteren naar de instrructies en dan aan de slag. © Neel Vermeiren

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners