Lisa Van Rompaey (100) heft het glas met haar vier dochters, burgemeester Sven Deckers en schepen Charlotte Beyers. © Elke Lamens

‘Moeke’ Van Rompaey klinkt met hele familie op honderdste verjaardag: “als ge er ni van drinkt, blijft em vol”

Brecht -

Omringd door haar vier dochters klonk de hele familie op de honderdste verjaardag van Lisa Van Rompaey, geboren en getogen in Brecht en altijd graag gezien. “Het was er altijd de zoete inval”, getuigt kleinzoon Wim Verhoeven.

In dienstencentrum Het Sluisken verzamelden de vier dochters Marie-José, Francine, Marleen en Micheline, met hun gezin. In totaal goed voor tien kleinkinderen die zelf al voor twaalf achterkleinkinderen zorgden, het dertiende is op komst.

Samen klonken ze op de honderdste verjaardag van Moeke die door de hele familie heel graag wordt gezien. “Net als vroeger, is het er nog steeds de zoete inval. Moeke en vake hadden een bloemenzaak op de Biest en daar werd geregeld een borreltje en ‘vin blanc’ geschonken. Ze riep dan altijd ‘als ge er ni van drinkt, blijft em vol’. Voor de kleinsten lag er altijd wel snoep in de kelder”, rakelt Wim heel goede herinneringen op.

Een grot verjaardagstaart voor de honderdste verjaardag van Moeke. © Elke Lamens

Zelfs toen ze naar het woonzorgcentrum Sint-Maria verhuisden kwam de hele familie er nog graag op bezoek. “Ze is altijd een vrolijke vrouw geweest, er werd altijd veel gelachen. Moeke maakte ook de allerbeste tomatensoep met ballekes. De verse tomaten kwamen uit de eigen serre. We zijn er allemaal groot mee geworden. Het blijft de lievelingssoep van de hele familie.”

Voor de gelegenheid werd er geen vin blanc, maar witte bubbeltjes geschonken en een reuzegrote verjaardagstaart aangesneden. Burgemeester Sven Deckers (N-VA) had geschenken bij, niet alleen een streekmand van Brecht, maar ook een foto van het koningspaar. Schepen Charlotte Beyers (N-VA) overhandigde een grote ruiker bloemen.

(ella)

Burgemeester Sven Deckers overhandigde de foto van het koningspaar. © Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners