Voor de kinderen is een ontmoeting met Sinterklaas een hele belevenis. © Marc Wouters

Meer dan duizend brave kinderen verwelkomen Sinterklaas

Ekeren -

Horen we daar geen paardenvoetjes? Een koets getrokken door twee schimmels komt de dreef naar het kasteel Veltwijck opgereden: ‘t Is de Sint. Meer dan duizend kinderen met ouders en grootouders verwelkomen Sinterklaas en zijn roetpieten.

Districtsburgemeester Koen Palinckx en districtsschepenen Annemie Plompen en Marc Elseviers begroeten Sinterklaas. © mawo

De Stadstrommelaars begeleiden de Sint naar kasteel Veltwijck. © mawo

De Stadstrommerlaars kondigen het bezoek van de Sint aan. De paarden trekken de prachtige koets onder de grote ingangspoort naar het voorplein van het 16de eeuwse kasteel. “Wees welkom”, zegt districtsburgemeester Koen Palinckx. “Ik kijk er altijd naar uit om naar Ekeren te komen”, zegt de Sint. “Mijn paarden, ‘Slecht Weer’ kennen na al die jaren de weg.” Eén van de Pieten brengt het grote boek met de namen van alle Ekers kinderen naar de Sint. Die heeft intussen plaats genomen op zijn rode fluwelen troon. “Ik zie, ik zie, euh, ja, er zijn ook in Ekeren dit jaar geen stoute kinderen”, besluit de Sint.

In een lange rij schuiven de kinderen, ouders en grootouders aan. Het wachten werd beloond. © mawo

“We hebben meer dan 3.000 kleurplaten verdeeld”, zegt de hoofd Piet. “Er kijk eens naar buiten.” Een lange rij kinderen met ouders en of grootouders schuiven geduldig aan om door Sinterklaas te worden ontvangen. Om de tijd zo aangenaam mogelijk te maken, zorgen twee discopieten van DVC Events voor animatie. De volkskunstgroep De Uitjes zorgt voor choco en soep en verder zijn er ook warme wafels te koop. Alle kindjes zijn tot bij Sinterklaas geraakt. Ze kregen allemaal een cadeautje mee. 

Disco Pieten verzorgen de animatie tijdens het wachten. © mawo

  (mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners