© Jan Brys

De sint zingt samen met Jan De Smet wereldrecord kinderliedjes

Brasschaat -

De doortocht van de Sint in Brasschaat is alvast niet ongemerkt voorbijgegaan. In de voormiddag deed hij Patio Donk aan waar hij een 300-tal kinderen gelukkig maakte. Van daar ging het via de Royal Park Tennis Club naar het centrum. In het gemeentepark zongen de Sint en Jan De Smet het wereldrecord kinderliedjes zingen in zes minuten.

In het centrum van de gemeente reed deze Sint met zijn Pieten in een open koets van de Prins Kavellei tot aan de Zegersdreef. Onderweg maakten de koets een tussenstop om waarnemend burgemeester Philip Cools op te pikken. Het gezelschap reed dan verder tot aan de Hemelakkers om van daar naar het sintdorp aan het kasteel te trekken.

Om ellenlange wachtrijen te vermijden konden de ouders het bezoekje aan de sint online reserveren. In het verleden liep dit al eens mis en werden de kinderen het wachten vaak beu.

Veel volk in het sintdorp. © Jan Brys

In het sintdorp was de nodige animatie voorzien. De jeugddienst en de chiro zorgden voor allerlei spelletjes en pannenkoeken om de korte wachttijden aangenamer te maken.

Intussen had zanger Jan De Smet zijn voorstelling in Theater Hemelhoeve afgerond en kwam hij naar het sintdorp om een heuse verrassingsact te brengen.

De sint met Jan De Smet op het podium. © Jan Brys

“We gaan hier samen met de sint en zijn Pieten voor een nieuw wereldrecord zorgen. De record bestaat erin in zes minuten zo veel mogelijk kinderliedjes te zingen.” En zo gebeurde.

De sint zong uiteraard enthousiast mee en sprak na afloop zijn bewondering voor de Brasschaatse kindjes niet onder stoelen of banken. “In Brasschaat wonen niet alleen allemaal brave kindjes, het is hier ook de best meezingende gemeente. Proficiat”, zo klonk het en de goedheilig man stapte het kasteel binnen om de kinderen te ontvangen. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners