De vertegenwoordigers van de vier verenigingen stellen het project voor. © Erik Van Eycken

Vier Bonheidense verenigingen slaan de handen in elkaar en heten iedereen welkom op tweedaags kerstgebeuren

Bonheiden -

Op 10 en 17 december bundelen De Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden, Davidsfonds Bonheiden-Rijmenam, de KWB afdeling Bonheiden-Rijmenam en de Zangkrekels van Volkskunstgroep de Krekels de krachten voor een samenwerking en organiseren samen ‘U zijt wellekome’.

Erik Van Eycken

Op 10 december om 17u openen de verenigingen de nieuwe kerststal op het Arthur Gillépleintje aan de kerk in Bonheiden. De leden van KWB Bonheiden bouwden de kerststal, wat het ankerpunt wordt van het kerstgebeuren in de gemeente. “Zo wordt het Gillépleintje, dat enkele jaren geleden omgetoverd werd tot een bezinningspunt ter nagedachtenis van oorlogsslachtoffers overal ter wereld, extra in de verf gezet”, klinkt het bij de vereniging.

De kerststal wordt officieel geopend door het gemeentebestuur. De Koninklijke Muziekvereniging neemt de muzikale opening op zich met een afvaardiging van de het klarinettenensemble Klare Rietjes en het koperensemble de Klare Kopers. Het Davidsfonds brengt een kerstverhaal.

Op 17 december start het tweede luik van het kerstgebeuren. “Zaal Ludwina aan de Zellaerdreef wordt ondergedompeld in een magische kerstsfeer”, zegt Guido Vaganée van de Koninklijke Muziekvereniging. Het Davidsfonds zet de jarenlange traditie van hun kerstmaaltijd voort. Om 18u kan je genieten van rozijnenbrood, kersstollen en warme en koude dranken.

Kerstconcert

Om 20u nemen de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden en de Zangkrekels de fakkel over met een kerstconcert. Maar liefst vijftig muzikanten en acht zangers brengen toepasselijke klassieke- en HaFraBra muziek tot leven. Vervolgens is het aan het publiek. “De Zangkrekels ondersteunen de samenzang van zeven traditionele kerstliedjes begeleid door onze vereniging”, aldus Vaganée. “Het laatste deel brengt ons in de kerststemming met een knipoog naar de typische Amerikaanse kerstnummers.” (evb)

Tickets (15 euro) verkrijgbaar bij de verschillende verenigingen, kerstmaaltijd inbegrepen. Kinderen onder de 12 jaar betalen het bedrag van hun leeftijd. Reserveren is noodzakelijk, de plaatsen zijn beperkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners