Cafébazin Monique Bridts met leden van WTC De Beren die als Team Monique willen deelnemen aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. © rr

De Beren wandelen met Monique voor startbedrag 1000 km Kom op tegen Kanker

Schelle -

Wielertoeristenclub WTC De Beren uit Schelle wil in 2023 aan de start staan van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. De leden doen dit geïnspireerd door de moedige strijd van hun lokaalhoudster Monique Bridts van café Schuttershof die in 2019 zelf werd getroffen door kanker. Om het startbedrag van 5.500 euro in te zamelen, organiseert de club enkele acties.

Met Team Monique in mei 2023 deelnemen aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Die uitdaging hebben leden van De Beren zich gesteld om zo ook hun cafébazin een hart onder de riem te steken. Daarvoor moeten ze eerst 5.500 euro bij mekaar zien te halen. Om dat doel te bereiken, zet de club enkele acties op. Voor een keer gaan ze niet fietsen, maar wandelen.

Een keuze die ook werd ingegeven met Monique als voorbeeld. Na haar maandenlange verblijf in het ziekenhuis en tijdens de kort daaropvolgende coronasluitingen ontdekte de cafébazin de geneugten van het wandelen. Dat zette haar aan om dit jaar de uitdaging van de Dodentocht aan te gaan en die ze tot een goed einde wist te brengen. Uit dank voor de goede zorgen tijdens haar ziekte koppelde ze er tegelijk een sponsoringsactie aan. Zo wist ze bijna 3.000 euro voor het Kankerfonds en het Sint-Augustinusziekenhuis in te zamelen.

Monique tijdens de Dodentocht dit jaar. © rr

De Beren gaan daarom op zondag 11 december ‘Wandelen met Monique’, een wandeling over verschillende afstanden en met vrije start. Er is keuze uit een (kinderwagen en rolstoelvriendelijk) traject van 5 kilometer en afstanden van 10 en 15 kilometer. Starten kan vrij vanaf 10u, met laatste aankomst om 17u. Wie graag samen met Monique de wandeling, over 5 kilometer, wil maken, komt tegen 10u naar de startplaats aan het café.

Wie wil, kan vooraf ook een ‘all in ticket’ reserveren, met een versnapering en drankje onderweg en spaghetti na aankomst. Zo’n ticket kost 20 euro, de deelnameprijs voor alleen de wandeling bedraagt 4 euro in voorverkoop en 5 euro de dag zelf. Kinderen onder de acht jaar mogen gratis mee wandelen.

Daarnaast organiseert de club ook een cavaverkoop en mensen kunnen ook altijd een vrije gift doen. Meer info vind je op WTC De Beren .

Bart Roggeman

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners