Fabienne De Bock. © Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Je treft me hier vlak bij mijn lievelingsboom: een ginkgo”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Fabienne De Bock (59).

Elien Van Wynsberghe

“Je treft me hier vlak bij mijn lievelingsboom: een ginkgo. Die kleurt prachtig geel in de herfst. Van oorsprong is het een Chinese boom. Het is een soort die al erg lang bestaat. Daardoor staat hij symbool voor kracht en een lang leven. Dit exemplaar in het stadspark is een erg mooie, maar ook op de Wapper vind je er een.”

“Ik woon sinds deze zomer met mijn man in Antwerpen. We hebben altijd gezegd: als de kinderen het huis uit zijn, dan komen we naar ’t stad. En het is fantastisch. We komen uit Temse. Maar dat was dead city. Er viel daar niets te doen. Dat is hier wel anders. Gisteren zijn we nog naar een theatervoorstelling in de Arenberg geweest. En we hebben meteen ook een abonnement op de opera gepakt. Nu we hier wonen, gaan we zo vaak als we kunnen naar voorstellingen en optredens.”

“We hebben even getwijfeld of we nog zouden wachten met verhuizen. Maar nu zijn we nog ‘jong’, nu kunnen we nog van alles genieten. We hebben een appartement op het Operaplein met een prachtig zicht over de stad. Ja, we hebben onze droom hier echt kunnen waarmaken.”

“Zelf ben ik met pensioen. Mijn man werkt nog. Met mijn hond Ziggy maak ik elke dag lange wandelingen. Dan stappen we de tram op en rijden we naar plekken waar we nog niet geweest zijn. Zo leer ik Antwerpen echt kennen. Daarnaast doe ik ook vrijwilligerswerk in de Oxfam Boekenwinkel in de Quellinstraat. Wil je trouwens vermelden dat Ziggy een eigen Instagrampagina heeft? Ziggy.in.the.city, zo heet die.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners