© Tiktok

Dode en twaalf vermisten na modderstroom op Italiaans vakantie-eiland, ook gezin met baby nog vermist

Op het Italiaanse eiland Ischia zou een eerste dodelijk slachtoffer gevonden zijn na de aardverschuiving. Twaalf anderen zijn nog vermist. Het eiland ligt voor de kust van Napels en werd vannacht getroffen door hevige regenval. En er is nog regen op komst, vooral voor Calabrië.

gjs

In het plaatsje Casamicciola Terme, in het noorden van het eiland, veroorzaakte het noodweer een aardverschuiving. Twaalf mensen zijn daar nog vermist. In eerdere berichtgeving had minister van Infrastructuur Matteo Salvini gezegd dat er al acht doden geteld zijn, maar minister van Binnenlandse Zaken Matteo Piantedosi en de prefect van de regio ontkenden nadien die balans. Intussen zou één lichaam geborgen zijn. Bij de vermisten zijn onder meer een gezin met een pasgeboren kindje en een 25-jarig iemand.

Op heel het eiland veroorzaakte de storm overstromingen en schade. Verschillende auto’s zijn in zee beland, modderstromen hebben schade aangericht en dorpen en in de gemeente Lacco Ameno zijn zeker tien huizen compleet vernield.

De lokale autoriteiten hebben de bewoners opgeroepen thuis te blijven, om de reddingswerkzaamheden niet te bemoeilijken.

In het kuuroord van ruim 8.000 inwoners was er in 2017 een aardbeving die twee doden maakte.

©  EPA-EFE

©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER