Mazen Gamay (links) in restaurant BijTutti. © Photo: Tom Cornille

From Syria With Love kent nieuw leven als dakrestaurant BijTutti in Antwerpen

Antwerpen -

From Syria With Love sloot de deuren in de Gitschotellei in Borgerhout. Dat betekent niet het einde van het restaurant en cateringzaak waar Syrische vrouwen koken. Voor lekkers uit Syrië kan je nu terecht in het dakrestaurant BijTutti op de Mechelsesteenweg in Antwerpen.

In de lente van 2018 opende From Syria With Love in Borgerhout. Het project van Yara Al-Adib om gevluchte Syrische vrouwen te integreren via koken kreeg toen een eigen stek in de Gitschotellei. Maar bij nummer 268 is het de laatste maanden wel erg stil geworden. De website meldt nu een nieuwe stek onder de noemer BijTutti, een dakrestaurant in het gebouw van C-Hive op de Mechelsesteenweg 180. Mazen Gamay staat daar achter het roer. Hij licht de verhuis toe.

“Het pand op de Gitschotellei kreeg een nieuwe eigenaar. We moesten verhuizen en kregen een tip. Of we interesse hadden in deze locatie? Ik weet dat het er wat ‘fancy’ uitziet, met op het terras een prachtig uitzicht. Toch blijft ons concept erg toegankelijk. From Syria With Love is nog altijd de cateringzaak die Yara leidt. Hetzelfde team kookt hier, de prijzen blijven heel eerlijk voor authentieke gerechten die Syrische moeders thuis zouden bereiden. En je kan hier ook gewoon iets komen drinken. Zo palmde het personeel van een nabije school onlangs op een zonnige dag het hele terras in, geen probleem.“

©  Photo: Tom Cornille

Gezellig BijTutti

De nieuwe naam kwam er trouwens niet zomaar. “BijTutti heeft verschillende betekenissen. Bij is een Nederlands woord. Tutti betekent in het Italiaans iedereen. Maar je moet naar het hele woord kijken, bijtutti is Arabisch voor gezellig. Het woord geeft een thuisgevoel weer. Het verwijst hier naar eten dat je thuis ook kan eten, We willen dat iedereen hiervan kan genieten.”

De start van de nieuwe zaak is inmiddels al wat achter de rug. Vinden oude en nieuwe klanten uit de Antwerpse en Arabische gemeenschap al hun weg naar het dak van C-Hive? “Dat blijft wel een werkpunt voor ons. Deze locatie is als een mes dat langs twee kanten snijdt. We zitten niet op het niveau van de straat. Je moet echt je weg vinden. We proberen vooral om promotie te voeren via de sociale media. We mikken ook op bedrijfsdiners. En dat gaat beter en beter.” (dp)

fsyriawlove.com

©  Photo: Tom Cornille

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners