©  rr

De Wever over Boerentoren: “Meneer Fernand heeft ons geen cadeau gegeven door het ontwerp zo te presenteren”

Antwerpen -

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) heeft vanmorgen gereageerd op het voorontwerp van de Boerentoren. Deze week stelde Fernand Huts, de eigenaar van de Boerentoren, het ontwerp voor tijdens een persconferentie. De meningen zijn verdeeld en De Wever houdt zijn opinie over het design vooral voor zich.

OPINIE. Laten we Fernand meteen vragen om ook het gebied rond de Boerentoren in de handen van zijn internationale architect te geven

“Wat ik vind van het ontwerp voor de Boerentoren? Dat is irrelevant”, reageert burgemeester Bart De Wever zaterdagochtend op Radio 1. “Als mijn persoonlijke smaak doorslaggevend zou zijn, dan zag heel Antwerpen er neogotisch uit.”

“Ik ben daarnaast ook schepen van Erfgoed. Ik zal uiteindelijk een belangrijke stem hebben in de toekomst van de Boerentoren. Nu persoonlijke voorkeuren uiten, zou niet verstandig zijn als beleidsmaker want het hele proces moet nog lopen.”

“Dat is het nadeel van wat meneer Fernand– zo noem ik hem in de amicale omgang – gedaan heeft. Ik zei hem om het ontwerp misschien beter discreet te brengen, maar hij heeft op zijn geheel eigen wijze de hele wereld erbij betrokken, lang voor er een vergunning moet komen. Nu staan we twee jaar lang voor een publiek debat. Als beleidsmaker spreek ik pas op het einde. Het was geen cadeau om het ontwerp voor de Boerentoren zo te presenteren.”

LEES OOK. “Een wolkenkrabber in hartje Antwerpen? Megalomaan!” Ook in de jaren 20 zorgde de Boerentoren voor verhitte discussies

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners