Voor het eerst sinds 2019 werden de Katrienazangers in Arendonk onderweg weer getrakteerd op versgebakken wafels, waaronder ook in de Wippelberg. © EMA

Kinderen mogen weer ongeremd Sint-Katriena zingen: voor snoep én voor wafels en chocomelk

Arendonk -

Voor het eerst sinds 2019 konden de kinderen in Arendonk op 25 november onderweg weer een versgebakken wafel eten en een warme chocomelk drinken. De voorbije twee jaar was dat verboden.

Eddy Meulemans

Voor de jeugd in Arendonk is 25 november een officiële feestdag. Dan trekken honderden kinderen ’s avonds de straat op om Sint-Katriena te zingen: ze bellen aan bij hun dichte en verre buren, zingen “Sinte-Katriena, fille fille mina, kjeske vur ne cent” en worden daarvoor beloond met snoep, koeken en chocolade.

Zelfs corona hield de Arendonkse kinderen de voorbije twee jaar niet tegen, al golden er wel strikte regels. Zo mochten ze alleen in hun eigen buurt zingen en moesten de mensen thuis een mondmasker dragen wanneer ze snoep uitdeelden. Ook mochten er nergens samenscholingen zijn en mochten buurtbewoners geen kraampje opstellen in hun straat of wijk om de jonge zangers en zangeressen te trakteren op versgebakken wafels en warme chocomelk.

“We zijn blij dat Sint-Katriena na twee jaar weer ‘gewoon’ kan doorgaan, mét wafels en chocomelk”, zegt schepen van Jeugd en Gezin Rob Blockx (CD&V), die samen met de burgemeester enthousiast snoep uitdeelde aan alle kinderen die op de stoep van het gemeentehuis de Arendonkse volkshymne zongen.

43 kilo bloem en 30 kilo boter

In zeventien buurten bakten bewoners ook opnieuw verse wafels. De bakbenodigdheden konden ze vooraf gratis bestellen bij de gemeente. In totaal ging het om 43 kilo bloem, 38 kilo suiker, 30 kilo boter, 492 eieren en 15 bussen slagroom. Het gemeentebestuur trok daarvoor een budget van 500 euro uit. (ema)

In de Wippelberg hebben Paul en Benny een buurtkraampje opgesteld, waar ze verse wafels en chocomelk serveren aan hun gasten. © EMA

Sint-Katriena is voor de jeugd in Arendonk een jaarlijkse hoogdag. © EMA

Overal in Arendonk trokken kinderen vrijdagavond de straat op om Sint-Katriena te zingen. © EMA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners