©  BELGA

Knecht bij Quick-Step Alpha Vinyl vol lof over Remco Evenepoel: “Er zullen er nog zijn die op zijn trein willen springen”

Het wonderjaar van Remco Evenepoel van dichtbij meemaken, het is niet velen gegeven. James Knox was als renner van Quick-Step Alpha Vinyl een van de gelukkigen.

Vincent Van Genechten

De 27-jarige Brit reed afgelopen seizoen de Giro en hoopt daar komend seizoen de Belgische wereldkampioen bij te staan in de zoektocht naar het roze, na de rode triomf in de Vuelta.

“Ik heb al wel wat wedstrijden met Remco gedaan”, aldus Knox bij Cyclingnews. “Ik stond er eigenlijk op voor de Vuelta, maar toen waren er een paar wijzigingen en werd ik in de Giro ingezet. Ik ken mijn rol als knecht. Er zullen in de toekomst nog kansen komen om er voor hem te zijn in de grote rondes.”

De Engelsman werd in 2019 zelf elfde in de Vuelta en een jaar later veertiende in de Giro. Knox weet dus wat het is, rijden voor een klassement. Maar daarnaast ook nog onder anderen Luik-Bastenaken-Luik, de Clasica San Sebastian én het WK winnen… Dat is nog wat anders.

James Knox. ©  BELGAIMAGE

De trein van Remco

“Iedereen binnen de ploeg wist tot wat Remco in staat is als het aankomt op trainingen, en hoe hij al gepresteerd had in eendagskoersen. Maar om dan ook nog eens een grote ronde te winnen… Op zich geen grote verrassing, maar toch een beetje een shock door de manier waarop. Hij is nog altijd maar 21 en hij heeft de hype volledig waargemaakt. Iedereen legt Remco veel druk op, maar om daar dan zo op te antwoorden: chapeau. Hij antwoordt met zijn benen. En Remco kan ook winnen als hij niet honderd procent is, in tegenstelling tot renners als mezelf.”

Knox ziet ook dat Quick-Step meer en meer investeert in de grote rondes. “Je ziet welke type van renners er de voorbije jaren gehaald werden”, klinkt het. “Dat bewijst dat ze het idee hebben om te scoren in de grote rondes. Gelukkig hadden we al sterke renners zoals Dries Devenyns en Pieter Serry. Daarnaast zijn er mannen als Fausto Masnada, Louis Vervaeke en Ilan Van Wilder gekomen. We beschikken nu over een pak klimmers en onze ploeg trekt dat ook aan nu Remco scoort. Er zullen er nog wel zijn die op die trein willen springen, aangezien Remco zeker de komende vijf jaar meer en meer grote rondes zal betwisten. Ik kan me voorstellen dat Patrick Lefevere druk bezig is om het team in dit opzicht nog verder te versterken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen