De Missing Link werkt vanaf dit weekend met lidkaarten. ©  Robin Fasseur

Volgende fase stappenplan: vanaf dit weekend lidkaarten in Missing Link

Malle -

Vanaf dit weekend werkt dancing Missing Link in Malle met lidkaarten, die te koop zijn aan de ingang. Tijdens de jongste gemeenteraad vroeg Progressief Malle of er voldoende overleg is met horecazaken uit het Westmalse nachtleven en omwonenden. Vlaams Belang en OostWest willen dan weer een repressiever optreden van de politie. Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) somde nog eens op welke maatregelen er allemaal al zijn.

Kristin Matthyssen

Dancing Missing Link en ’t Hofke zitten in hun weken van de laatste kans. Op 11 november kondigde burgemeester Van Looy aan dat ze na een nieuw incident een sluiting van dancing Missing Link en ’t Hofke overweegt. Met een nieuw stappenplan krijgen de zaken - of beter gezegd hun klanten - een laatste kans. Half december volgt de evaluatie.

Het hamburgerkraam werd al weggestuurd en vanaf dit weekend werkt Missing Link met lidkaarten. Sinds vorig weekend zijn er ook sensibiliseringsmedewerkers ingezet. Hun bevoegdheid is beperkt. Ze mogen enkel sensibiliseren en informeren. ”Het is geen evident verhaal, ik pleegde deze week nog overleg met Binnenlandse Zaken”, zegt Van Looy.

Volgens Progressief Malle zijn er opnieuw meer klachten over geluidsoverlast van de boxen van de Missing Link. “Er zijn al veel onverwachte geluidsmetingen gebeurd, en er werden nooit overschrijdingen vastgesteld. Ook overleg is er meer dan genoeg”, zegt de burgemeester.

De partij OostWest Malle trekt de politieaanwezigheid niet in twijfel, maar heeft de indruk dat er te weinig repressief wordt opgetreden. “Er moeten voorbeelden worden gesteld”, vindt Kris Mintjens (OostWest). Volgens burgemeester Van Looy heeft de politie Voorkempen sinds deze zomer het signaal van de gemeente Malle gekregen om repressief op te treden en zijn er al veel pv’s uitgeschreven.

Wim Vervloet (Vlaams Belang) wil graag razzia’s. “Zoals vroeger, met verschillende combi’s, waarbij de deuren van de zaak even sluiten en iedereen gecontroleerd wordt. Dat is niet fijn voor de zaakvoerder maar houdt de rotte appels op de duur wel weg.”

Lennert Vorsselmans (Progressief Malle) vroeg om de jeugdhuizen meer ondersteuning te geven. “Zij kunnen een deel van het probleem oplossen, maar kreunen onder de administratieve werklast.”

Schepen voor jeugd Elisabeth Joris (DBM) haalde scherp uit naar de media die de politie-oproep tot getuigen van de vechtpartij op de KSA-fuif Red Night achter jeugdhuis Malmejo hadden gedeeld. “Dat was zeker geen grote vechtpartij, zelfs geen vechtpartij, maar een klein incident, een klap vanuit het niets, met weliswaar grote gevolgen voor het slachtoffer. Die jongeren hadden 10 securitymensen en 130 vrijwilligers ingezet. Het was voor de rest een fantastische avond”, zei schepen Joris, die vindt dat er aan negatieve framing van de jeugd wordt gedaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners