©  BELGA

Tot vijf jaar cel geëist voor diefstal van container met cocaïne

Het openbaar ministerie heeft vier jaar cel gevorderd voor vrachtwagenchauffeur Willem V., die vervolgd wordt voor de diefstal van een container waarin een partij cocaïne zou hebben gezeten. Voor de man die met hem meereed, werd eveneens vier jaar cel geëist. De opdrachtgever hoorde voor de Antwerpse rechtbank vijf jaar cel tegen zich vorderen.

blgBron: BELGA

Willem V. had de container op 9 december 2020 afgehaald in de haven van Antwerpen. Volgens de procureur deed hij dat door middel van pincodefraude. Aan een benzinestation pikte hij Danny D. op en samen reden ze naar een loods in Kapellen. Daar lieten ze de container achter bij vier mannen van Marokkaanse origine, die hem openden.

Toen Willem V. de container twee dagen later wilde terugbrengen, bood hij zich aan de verkeerde ingang van de Molenbergnatie aan. Daar stelde men enkele onregelmatigheden vast en liep hij tegen de lamp. De container bevatte een lading koffiebonen uit Colombia. Volgens de procureur wijst alles erop dat er ook een partij cocaïne in verborgen zat, die er in de loods in Kapellen werd uitgehaald.

Belastende verklaring

Willem V. verklaarde niets af te weten van cocaïne. Hij had gewoon op vraag van Björn G. een container afgehaald. Ook Björn G. zei niet op de hoogte te zijn geweest. Danny D. legde wel een belastende verklaring af. Hij zei dat hij in opdracht van Yannick W. handelde, een gekende figuur in het drugsmilieu. Die had gezegd dat hij met Willem V. moest meerijden. Volgens hem kon het niet anders dat ook Björn G. in contact stond met Yannick V.

De advocaten van Willem V. en Björn G. pleitten de vrijspraak. Beide beklaagden hadden te goeder trouw gehandeld en gewoon een opdracht uitgevoerd, klonk het. Ze vonden het ook niet bewezen dat er cocaïne in de container zat. “Ik vind het heel vreemd dat Yannick W. ongemoeid werd gelaten. Uit de verklaring van Danny D. blijkt duidelijk dat hij de opdrachtgever is, al is er geen enkel bewijs dat Yannick W. contact had met mijn cliënt”, stelde meester Walter Damen namens Björn G.

Volgens de procureur werd Yannick W. wel degelijk verhoord over de feiten, maar ontkende hij iedere betrokkenheid. Buiten de verklaring van Danny D. was er niets waaruit zijn betrokkenheid bleek.

Vonnis op 23 december.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners