Zaalmedewerkster Amber Busschots en medezaakvoerder Glenn Palmans zijn blij dat ze er kunnen invliegen. © Joren De Weerdt

Bistro Glym van broers Palmans opent in oude hoeve van 1870: “We hebben er een warm, trendy interieur van gemaakt”

Nijlen -

Broers Glenn (39) en Yves (30) Palmans openden vrijdag bistro Glym op de Bevelsesteenweg in Nijlen. Na een zeer grondige renovatie is de oude hoeve binnenin onherkenbaar veranderd.

Bert Provoost

Deze zomer ging Ice Glym al open, met huisgemaakte Italiaanse gelato. In de oude hoeve naast het ijssalon opende vrijdag Bistro Glym. “We hebben de voorbije maanden hard gewerkt om het pand te vernieuwen”, zeggen Glenn en Yves. “Het gaat om een hoeve van 1870 en buiten wat opfriswerken was er sindsdien niet zo heel veel aan veranderd. Zelfs de vloer was nog van in die tijd. Je kon duidelijk zien dat het gebouw ‘op’ was.”

Dus werd een extra toog geplaatst en de schouw van vier op vier meter die in het midden stond is weggehaald. Het vroegere ‘donker kot’ – zoals de broers dat zelf noemen – is omgevormd tot een lichter, warm en trendy interieur met crèmekleuren. “We hebben wel wat elementen behouden. Zo zijn de oude draagbalken nog altijd zichtbaar. Door het weghalen van de schouw is er nu veel meer interactie met de klanten mogelijk. De ruimte is veel opener”, klinkt het.

De zaak ligt langs de Bevelsesteenweg. © Joren De Weerdt

Normaal gezien zou de bistro al in september openen, maar die timing moest bijgesteld worden. “De muren zaten tot op een meter hoogte vol met vocht. We hebben ze dus moeten laten injecteren en daarna laten uitdrogen. Daarom hebben we onze plannen moeten uitstellen. We zijn heel blij dat we er nu eindelijk kunnen invliegen.”

Genoemd naar grootouders

De benaming Glym is trouwens niet alleen gekozen omdat het woord goed klinkt. De letters hebben een diepere betekenis. “Onze grootouders heten Gust, Louis, Yvonne en Margriet. De eerste letters van hun namen hebben we gebruikt. Gust is al overleden, maar de drie anderen zijn heel fier”, vertellen de broers.

Op de kaart staan vleesgerechten, visgerechten, salades en tapas. Tot 16u is er ook een snackkaart met onder andere pannenkoeken en croques. “Een andere specialiteit is paling in ’t groen. We hebben in deze periode van het jaar ook verschillende wildsuggesties”, zegt Glenn, die de kok van Glym is.

Ice Glym is momenteel aan een winterslaap bezig. “Vanaf 1 maart gaat de zaak met onze afhaalijsjes weer open. Wie zo lang niet kan wachten, kan in onze bistro wel het hele jaar door een dame blanche bestellen gemaakt met onze home made gelato.”

De beelden van voor en tijdens de verbouwingen

© RR

© RR

© RR

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners