Themabeeld

Veertiger aangehouden voor poging tot doodslag op deurwaarder die affiche voor openbare verkoop wilde uithangen

Donderdag werd een gerechtsdeurwaarder in elkaar geslagen toen hij in Oostrozebeke een aanplakking wou doen voor openbare verkoop. De 49-jarige bewoner van de woning wordt aangehouden op verdenking van poging doodslag en bedreiging.

wverBron: BELGA

De man had blijkbaar schulden en kreeg daarom bezoek van de deurwaarder. Een aanplakking voor openbare verkoop houdt in dat de deurwaarder een aankondiging plaatst aan de woning waarvan de inboedel binnenkort verkocht moet worden om te voldoen aan de schuldeisers.

In het geval in Oostrozebeke was dit echter niet naar de zin van de bewoner van de woning. De 49-jarige man ging door het lint en viel de deurwaarder aan. Hij probeerde de man ook te wurgen, vandaar de weerhouden kwalificatie van poging tot doodslag.

“De verdachte werd opgepakt en is voor de onderzoeksrechter verschenen. Hij wordt aangehouden voor poging tot doodslag en bedreiging”, aldus Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen. Het Kortrijkse kantoor waar de deurwaarder werkt, wenst geen commentaar te geven op de zaak. Ook het slachtoffer zelf was nog te aangeslagen om te reageren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER