Tom Lauryssen gaat als onafhankelijke zetelen. Hij is niet akkoord met de leiding van de lokale afdeling van Vlaams Belang. ©  kma

Tom Lauryssen verlaat Vlaams Belang en gaat als onafhankelijke zetelen

Malle -

Tom Lauryssen uit Oostmalle, lid van de gemeenteraad en de OCMW-raad, heeft Vlaams Belang verlaten en gaat voortaan als onafhankelijke zetelen. Hij is het niet eens met de leiding van de lokale afdeling van Vlaams Belang Malle.

Kristin Matthyssen

Tom Lauryssen zetelde sinds deze legislatuur voor Vlaams Belang in de gemeenteraad. Hij nam de fakkel een beetje over van zijn moeder. Maar je merkte tijdens de zitting ook wel soms dat hij op een andere lijn zat dan zijn collega-raadslid voor Vlaams Belang Wim Vervloet. Tom Lauryssen doet veel tussenkomsten en noemt vaak man en paard.

Donderdag bij aanvang van de zitting kondigde hij aan dat hij na maanden van twijfel en bezorgdheden beslist heeft om voortaan als onafhankelijke te zetelen. “Ondoordachtzaamheid en eenzijdig beleid heeft geleid tot mijn beslissing”, zegt Lauryssen. “Net als de communicatie en het handelen van de hogere leiding van Vlaams Belang.”

Lauryssen deelde mee dat hij zich verder ten volle wil blijven inzetten voor de belangen van de inwoners van Malle. “Wat de toekomst brengt is te vroeg om te beantwoorden, maar door een deur te sluiten zullen anderen open gaan.”

Wim Vervloet, raadslid en voorzitter van Vlaams Belang Malle, reageerde kalm. “We respecteren zijn keuze en wensen hem nog veel succes, hij zal zijn werk in het belang van de Mallenaar blijven doen.“

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners