Niels, Laura en Efrem openen op 5 december hun winkeltje CFS in hun school Sint Maria Geel. © RR

Leerlingen geven kleding en schoolmateriaal tweede leven in eigen winkeltje

Geel -

Drie leerlingen van het zevende jaar Retailmanagement en Visual Merchandising aan Sint Maria Geel openen in hun schoolgebouw hun winkeltje CFS. Dat letterwoord verwijst naar de drie producten die ze er verkopen.

Hans Otten

Niels Paesen, Efrem De Coen en Laura Gielen zitten in het zevende jaar Retailmanagement en Visual Merchandising, ook bekend als Winkelbeheer en Etalage, van Sint Maria Geel. Om de opgedane kennis van de voorbije jaren in de praktijk te brengen, openen ze op maandag 5 december een eigen handelszaak in de schoolgebouwen op de Pas. Hun winkeltje draagt de naam CFS, wat staat voor Candy, Fashion, School (snoep, mode, school, red.).

De drie jonge ondernemers zijn er klaar voor. © RR

“We willen met CFS kleding en schoolmateriaal een tweede leven geven”, zeggen de drie jongeren. Tweedehands bewijst in deze dure tijden zijn nut. “We hebben onze medeleerlingen een tijdje geleden opgeroepen om allerlei gebruikt, maar nog bruikbaar materiaal bij ons binnen te brengen. Zo hebben we heel wat schoolmateriaal en warme kleding binnengekregen, maar ook accessoires zoals sjaals en mutsen.”

Open tijdens schooluren

Bovendien mochten ze een gulle sponsoring ontvangen van de bekende producten van school- en kantoorbenodigdheden Aurora in Beerse. Daarnaast komen ook zoetekauwen aan hun trekken bij CFS. De jonge zaakvoerders beloven dat bezoekers er democratische prijzen vinden.

Voor de uitbating van hun leeronderneming krijgen ze ondersteuning van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen), om hun handelszaak tot een goed einde te brengen. “Dat betekent dat we instaan voor alles wat ook in een echte winkel gebeurt, van de ontvangst van klanten over stockbeheer tot de boekhouding”, klinkt het.

De winkel CFS opent op 5 december op Pas 110 in Geel en is nadien geopend op maandag (hele schooldag) en op woensdag, donderdag en vrijdag in de voormiddag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners