“Je komt thuis, zet de pastaschotel in de microgolfoven en drie minuten later ben je lekker en gezond aan het eten”, zegt Thérèse Dirkx van eetwinkel EEThentiek. © EMA

Thérèse en Ben genomineerd voor twee awards: beste cateraar en beste eetwinkel van Vlaanderen

ARENDONK -

Thérèse Dirkx (47) en Ben Sanders (52) van ETM Catering in Arendonk zijn tweemaal genomineerd voor de Hospitality Awards: als beste cateraar, maar ook als beste delicatessenzaak van Vlaanderen. Twee jaar geleden, vlak voor corona, opende het koppel een vaste eetwinkel met alle goede dingen van hun eigen cateringbedrijf: EEThentiek, een speciaalzaak met versbereide afhaalmaaltijden.

Eddy Meulemans

Maandag worden de eindlaureaten bekendgemaakt van de Hospitality Awards, de belangrijkste vakprijskamp voor de horeca- en retailsector in Vlaanderen. De laatste prijsuitreiking dateert al van 2019, van voor de coronaperiode. Toen werd ETM Catering uit Arendonk uitgeroepen tot winnaar in de categorie van de catering. Nu wordt de wedstrijd voor het eerst opnieuw georganiseerd.

“Ik ben zo blij dat we met ETM Catering opnieuw bij de tien finalisten zijn, maar nog meer dat ook onze nieuwe winkel EEThentiek meteen genomineerd is”, zegt zaakvoerster Thérèse Dirkx met zichtbare pretogen.

EEThentiek noemt zichzelf een ‘eetconceptstore’: een culinaire speciaalzaak voor mensen die liever eten dan koken. “Onze klanten zijn vooral tweeverdieners: mensen die allebei fulltime werken en ’s avonds graag nog lekker en gezond eten, maar na hun werkdag geen tijd of zin meer hebben om zelf nog te koken. Ook veel alleenstaanden, vooral mannen, zijn klant bij ons.”

De populairste ‘snelle maaltijd’ in de winkel is de pasta aglio e olio, een specialiteit van het huis. © EMA

Pasta aglio e olio

Vele soepen, maaltijden, slaatjes, wraps en desserten van ETM Catering en eetwinkel EEThentiek komen letterlijk uit dezelfde pot. De populairste ‘snelle maaltijd’ in de winkel is de ‘pasta aglio e olio’, een specialiteit van het huis. Het is een vegetarische pasta van 14,85 euro, bereid met venkel, look, rucola en Parmezaanse kaas. “Je komt thuis, zet de pastaschotel in de microgolfoven en drie minuten later ben je lekker en gezond aan het eten”, zegt Thérèse.

Kotstudenten en truckchauffeurs

Speciaal voor de kotstudenten heeft EEThentiek nog een aparte frigo met ‘kotfood’, vol ingevroren bakjes spaghetti bolognaise en andere meeneemmaaltijden. “Al onze maaltijden worden bereid met verse producten en zonder bewaarmiddelen. We kunnen ze tot vijf dagen na de bereiding verkopen, maar na drie dagen vriezen we ze in en bieden we ze met 50% korting aan als ‘kotfood’. Vooral studenten maken er gebruik van, om mee op kot te nemen en ze daar op te warmen, maar de bakjes blijken ook erg in trek bij oudere mensen en truckchauffeurs.”

Gala-avond

Toch is EEThentiek meer dan een shop met verse afhaalmaaltijden. Je vindt er onder meer ook huisbereide granola’s en talrijke fijne delicatessen en geschenkartikelen, van likeuren tot wijnen, chocolade en koekjes. In de winkel en in de keuken van ETM Catering en EEThentiek in Arendonk werken vandaag tien vaste werknemers, maar daarnaast kunnen Thérèse en Ben nog rekenen op een vijftigtal losse medewerkers, vooral voor de bediening van drank, hapjes en gerechten op feestjes en evenementen.

De uitreiking van de Hospitality Awards vindt maandagavond plaats op een feestelijke gala-avond in San Marco Village in Schelle. Tickets en info via www.hospitalityawardsbelgium.be.

EEThentiek noemt zichzelf een ‘eetconceptstore’: een culinaire speciaalzaak voor mensen die liever eten dan koken. © EMA

Behalve verse meeneemmaaltijden vind je bij EEThentiek ook huisbereide granola’s en talrijke fijne delicatessen en geschenkartikelen. © EMA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners