© Silas Mees

Wilrijkse handelaars vieren 50ste verjaardag De Kern en organiseren groot shoppingweekend

Wilrijk -

Meer dan zestig Wilrijkse handelaars doen mee aan een groot shoppingevenement tijdens het weekend voor kerst. Het evenement is een initiatief van handelaarsvereniging WiZo en viert onder meer de vijftigste verjaardag van shopping center De Kern. “We organiseren dit weekend al iets tijdens de aankomst van de Sint, maar ons shoppingweekend wordt de kers op de taart”, zegt winkelier en medeorganisator Lana De Doncker.

OVERZICHT. Hij komt, hij komt!: Hier lees je in welke Antwerpse districten de Sint nog arriveert

“De aankomst van de Sint wordt een testfase”, zegt De Doncker. Zo lopen er dit weekend roetpieten door de Wilrijkse straten en is er een kinderdisco in De Kern. Op 17 en 18 december wordt het dan pas echt groot feest. “We willen dan De Kern in de spotlights zetten. We organiseren een klein kerstmarktje waar ambachtelijke producten worden verkocht door mensen uit Wilrijk en omstreken.” Een pottenbakster, iemand die kussens maakt, ze krijgen allemaal een plekje op de markt.

De cadeautjes die je tijdens het weekend bij een van de Wilrijkse winkels koopt, kan je dan in De Kern gratis laten inpakken. “Er lopen ook muzikanten, een goochelaar en een ballonblazer rond die je de weg zullen wijzen naar de leukste winkels”, zegt De Doncker.

Shopping center De Kern. © Silas Mees

Dimmers en beperkte verlichting

Om de kerstsfeer er helemaal in te brengen wordt er ook kerstversiering opgehangen in de straten. Maar die zal dit jaar iets energiezuiniger worden aangepakt. “We voorzien dimmers voor de lichtjes in de kerstbomen en regelen het zo dat de verlichting die ophangt alleen schittert op de piekmomenten en ’s nachts bijvoorbeeld uitstaat.” Elke deelnemende handelaar krijgt ook een kerstboom met verlichting zoals vorig jaar.

Tijdens het shoppingweekend krijg je bij een aankoop bij elke deelnemende handelaar een kraslotje. Daarmee ga je naar de eerste verdieping van shopping center De Kern om een locker te openen met de code die op je kraslot staat. “Wie weet win je een fantastische prijs”, klinkt het. “Iedereen heeft zo zijn redenen om bang te zijn voor de crisis waar we nu in leven”, zegt De Doncker. “Daarom willen we vooral licht uitstralen tijdens het weekend voor kerst.” (svo)

Meer info via de Facebookpagina en de website.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners