Komende zondag zorgt hogeschool Odisee voor tal van interactieve workshops. © IF

Maak je eigen robot en lavalamp tijdens Dag van de Wetenschap: “Kinderen goesting doen krijgen in wetenschap”

Sint-Niklaas -

Komende zondag is het Dag van de Wetenschap en ook in de hogeschool Odisee in Sint-Niklaas laten ze die dag niet zomaar voorbijgaan. Jong en oud kan er aan de slag met interactieve activiteiten rond wetenschappen en techniek. “We willen kinderen en jongeren warm maken voor wetenschap en technologie”, klinkt het.

Yannick Joos

Wie fan is van wetenschap en techniek komt komend weekend zeker aan zijn of haar trekken tijdens de Dag van de Wetenschap. Bij hogeschool Odisee in Sint-Niklaas doet ze maar al te graag mee met het initiatief. “Kinderen vanaf 6 jaar zijn hier welkom voor tal van uitdagende activiteiten”, zegt Kim Schelfaut, docente secundair onderwijs en organisator van de Dag van de Wetenschap in Sint-Niklaas. “Op onze co-hogeschool hebben we heel wat boeiende lessen en projecten die daarvoor geschikt zijn. In onze Vrije Ateliers zorgen we voor interactieve workshops. We willen ook dit jaar kinderen en jongeren goesting doen krijgen in wetenschap en technologie.”

Wie z’n eigen lavalamp of robot wil maken of wil experimenteren met geheimschrift of CO2 kan dat aanstaande zondag 27 november tussen 9 en 13 uur in hogeschool Odisee.

Meer info en inschrijven via www.dagvandewetenschap.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners