© Fluvius

1.500 Berchemse gezinnen tijdelijk zonder stroom door storing aan middenspanningsnet

1.500 gezinnen in Berchem zitten sinds vrijdagmiddag 13.05u tijdelijk zonder stroom, dat meldt netbeheerder Fluvius. Het zou gaan om een storing aan het middenspanningsnet.

Tess Jacobs

“Rond 13.05u kregen we een melding binnen van een storing op het middenspanningsnet in Berchem”, zegt woordvoerder van Fluvius David Callens. “Omdat dat een hoofdleiding is van de elektriciteit, gaat het meteen om een groter gebied. Zo’n 1.500 gezinnen zitten momenteel zonder stroom.”

Volgens de website van Fluvius strekt de storing zich uit over de volgende straten: Anjelierstraat, Arthur Sterckstraat, Baron De Catersstraat, Batkinstraat, Belpairestraat, Berchemhofstraat, Berthoutstraat, Bindstraat, Boomgaardstraat, Callensstraat, Cameliastraat, Daenenstraat, De Brouwerstraat, De Fourneaustraat, De Villegasstraat, Driekoningenstraat, Eikelstraat, Ferdinand Coosemansstraat, Generaal Drubbelstraat, Grotesteenweg, Hogeweg, Jozef Balstraat, Laurierstraat, Maatschappijstraat, Maloustraat, Meibloemstraat, Mimosastraat, Patriottenstraat, Pioenstraat, Posthoflei, Resedastraat, Sint-Lambertusstraat, Statiestraat, Torenstraat, Uitbreidingstraat, Van Campenhoutstraat, Van Marsenillestraat, Van Vaerenberghstraat, Victor Jacobslei, Vredestraat, Walemstraat, Wasstraat, Weidestraat, Willem Van Laarstraat, Woeringenstraat, Zonnebloemstraat.

Fluvius is momenteel ter plaatse om de storing zo snel mogelijk op te lossen. “Hoe lang de herschakeling duurt, kan ik niet met zekerheid zeggen. Doorgaans is dat binnen het uur opgelost”, weet Callens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners