© Bart Van den Langenbergh

Politie betrapt vijftiger met zakjes drugs: dader riskeert 18 maanden cel

Turnhout

De politie hield in juni Jamale M. (51) uit Turnhout aan voor de handel in verdovende middelen.

De man riskeert een nieuwe gevangenisstraf van 18 maanden. De politie merkte in juni van dit jaar M. op die met zijn fiets bij een stilstaande auto stond. Toen de agenten de verdachte situatie wilde controleren, vluchtte hij weg maar de politie kon de vijftiger wat verderop tegenhouden. Hij had een zakje speed en ook zakjes met cannabis en cocaïne op zak.

Het Openbaar Ministerie vroeg om de man te veroordelen tot een effectieve celstraf van 18 maanden. Het is niet de eerste keer dat hij zich voor drugsfeiten moest verantwoorden. “In zijn gsm stonden berichten van een persoon die geregeld naar vis vroeg. Ik vermoed niet dat de beklaagde sardientjes verkoopt”, aldus de procureur op de rechtbank in Turnhout.

Jamale M. ontkende dat hij aan auto drugs aan het verkopen was. “Toen hij de politie zag, panikeerde hij en vluchtte hij naar zijn ouderlijke woning”, vertelde zijn advocate, meester Els Jeuris. “De drugs waren voor eigen gebruik. Na een eerdere residentiële opname is hij hervallen door relatieproblemen.” De verdediging vroeg een autonome probatiestraf op te leggen. Vonnis op 23 december. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners