Ivarem start vanaf volgende week met vroegere ophaalrondes in Mechelen. ©  Joren De Weerdt

Ivarem haalt afval in Mechelen vroeger op door drukte op vesten: “Steentje bijdragen aan veiliger verkeer”

Mechelen -

Het zeer drukke verkeer van de jongste weken op de vesten Mechelen speelt ook afvalbeheerder Ivarem parten. Dat laat om die reden de ophaalrondes op maandag en dinsdag vroeger starten. “Om eventuele hinder voor pendelaars en schoolgaande jeugd te vermijden”, zegt woordvoerder Filip Van Assche.

Sven Van Haezendonck

De ophalers van Ivarem worden geconfronteerd met zeer drukke verkeerssituaties. Daar speelt de afvalbeheerder op in met vroegere ophalingen op maandag en dinsdag. “Vanaf maandag 28 november laten we onze ophaalrondes in Mechelen al starten om 6.30u in plaats van om 7u. Zo zijn we de grote drukte voor en dragen we ons steentje bij aan veiliger verkeer in de stad”, vertelt Van Assche.

Ivarem vraagt inwoners ervoor te zorgen dat hun afval zeker om 6.30u klaarstaat. “Nu al vroeger starten met ophalen is overigens een goede voorbereiding voor 2023. Dan zijn we van plan om al onze ophaalrondes in de stad Mechelen al om 6.30u te laten starten. Zo dragen we bij aan een vlotte ochtendspits”, zegt de woordvoerder.

LEES OOK. 16-jarige joyrider scheurt met 110 km/u door Mechelen en crasht met deelauto in plantvak op vesten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen