De Wereldwinkel blijft open tijdens de werkzaamheden. © rr

Uitbreidingswerken Wereldwinkel gaan maandag van start

Mol -

Een aannemer start maandag 28 november met de uitbreidingswerken aan de Wereldwinkel op het Santo Tomàsplein in Mol. De winkel blijft open tijdens de werken. Wel wordt er naar een oplossing gezocht voor rolstoelgebruikers.

Het huis op het Santo Tomàsplein waar de Oxfam Wereldwinkel is gevestigd, wordt uitgebreid met een ontmoetingsruimte op het gelijkvloers in oranjeriestijl. De mondiale verenigingen kunnen na sluitingstijd van de winkel de ruimte gebruiken voor activiteiten en vergaderingen.

De nieuwe ontmoetingsruimte kreeg alvast de naam ‘Baobar’ die verwijst naar de baobabboom. Deze boom staat in Afrika bekend als de palaverboom waaronder mensen samenkomen om onder meer bij te babbelen en afspraken te maken. De Wereldwinkel betaalt deze uitbreiding ook met eigen middelen.

De uitbreidingswerken gaan maandag 28 november van start. De winkel blijft tijdens de werken bereikbaar via het trapje. De helling voor rolstoelen is wel niet bruikbaar. De winkel en het gemeentebestuur zoeken naar een oplossing. Ook de parkeerplaatsen vlakbij de winkel worden ingenomen door de werf.

De Wereldwinkel wordt uitgebreid met een ontmoetingsruimte op het gelijkvloers. © rr

Samen met de uitbreidingsplannen van de Wereldwinkel op het gelijkvloers investeert het gemeentebestuur fors in de renovatie van het gebouw. Onlangs werden alle daken van het bestaande gebouw vernieuwd en kreeg het gebouw grotendeels nieuwe ramen. Volgend jaar worden verschillende gaskachels in het gebouw vervangen door een energiezuinige centrale verwarming.

De bovenverdiepingen blijven onder gemeentelijk beheer en maken dienst als flexibele werkplek voor de medewerker mondiaal beleid en de marktleiders. De Molse mondiale organisaties kunnen er daarnaast terecht voor vergaderingen of kleine activiteiten.

De Oxfam Wereldwinkel wordt de hele maand december omgetoverd tot eindejaarswinkel. Bezoekers kunnen er terecht voor een uitgebreid aanbod (h)eerlijke en duurzame producten. De winkel is open op maandag tot en met zaterdag van 10 tot 12u en van 13 tot 18u. Er zijn koopzondagen op 11 en 18 december van 13 tot 18u. (mto )

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio