© Politie Antwerpen

Antwerpse politie vat twee gezochte drugscriminelen die donderdag veroordeeld werden

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft Redouan C. en Abdelaziz A. opgepakt. De twee werden donderdag veroordeeld tot zeven en acht jaar cel als kopstukken van een drugsbende. De correctionele rechtbank had hun onmiddellijke aanhouding bevolen.

jtp

LEES OOK. Ondergedoken doelwit van drugsoorlog krijgt zeven jaar cel: rechtbank beveelt zijn onmiddellijke aanhouding

Redouan ‘Che’ C. (47) en Abdelaziz A. (44) waren donderdag niet aanwezig op de rechtbank toen de rechter het vonnis uitsprak in een drugsdossier. Che, zaakvoerder van een transportfirma, werd door de rechtbank aangewezen als het kopstuk van de drugsbende die meer dan twee ton cocaïne het land in smokkelde.

Che kreeg dan ook met acht jaar cel de zwaarste straf. Zijn wagen, een Mercedes AMG E63 die volgens het parket ver boven zijn loonschaal lag, werd verbeurd verklaard. Bij hem thuis vond de politie ook pepperspray, een alarmpistool en een stroomstootwapen waardoor C. ook veroordeeld werd voor verboden wapenbezit. Abdelaziz A. stond terecht voor de poging invoer van 402 kilogram cocaïne. Volgens de rechtbank handelde hij in opdracht van Che. A. vroeg de vrijspraak, maar kreeg zeven jaar cel.

De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van Abdelaziz A. en Redouan C. De twee andere werden meteen opgespoord door de Antwerpse politie. “De mobiele eenheid en de arrestatie-eenheid slaagden erin de veroordeelden te lokaliseren en binnen de 24 uur na het vonnis de onmiddellijke aanhouding te realiseren. Beiden zijn overgebracht naar de gevangenis in Antwerpen”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

In dezelfde zaak werd ook Gianni F. veroordeeld tot zeven jaar cel. Ook voor hem werd de onmiddellijke aanhouding bevolen. Hij leeft al een tijdje ondergedoken als gevolg van een reeks aanslagen tegen zijn ouderlijke woning op Rietschoorvelden in Merksem en zou in het buitenland wonen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners