© Instagram

Crisiskabinet Kinderopvang kondigt protest met emmers aan voor Antwerpse gemeenteraad: “Schrijf erop waarom jouw emmer vol is”

Naast het protest van de For Future-studenten en actievoerders van het sociaal middenveld die opkomen voor jeugdzorg, zal ook het Crisiskabinet Kinderopvang maandagavond 28 november actievoeren op de Grote Markt. Die avond wordt in het stadhuis de begroting voorgesteld tijdens de Antwerpse gemeenteraad.

LEES OOK. Actievoerders volgen debat over crèches met kindjes op de schoot: “We waren niet zeker of we binnengelaten zouden worden”

Het wordt druk op de Grote Markt maandagavond 28 november. Die avond wordt tijdens de gemeenteraad in het Stadhuis de begroting voorgesteld, die een hap uit het budget zal betekenen voor een aantal sectoren. Sociaal middenveld zal er actievoeren tegen het beleid van schepen voor Jeugd Jinnih Beels (Vooruit), omdat ze door de besparingen 23 jeugdwerkers moeten ontslaan. De kunststudenten van For Future lieten weten dat ze traditiegetrouw zullen protesteren tegen het schrappen van de projectsubsidies door schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA).

LEES OOK. Na Nabilla Ait Daoud (N-VA) nu ook Vooruit-kopstuk Jinnih Beels onder vuur over besparingen: jeugdwerk moet 23 medewerkers ontslaan

Ook het Crisiskabinet Kinderopvang kondigt op Instagram aan maandagavond actie te voeren voor de Antwerpse Kinderopvang. Eveneens een bevoegdheid van Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). “Een op de vier begeleiders van de Antwerpse crèches is weggevallen”, schrijft het crisiskabinet. “Ook lokale besturen kunnen een rol spelen in het ondersteunen van de krakende kinderopvang”, klinkt het.

LEES OOK. Raadsleden scherp voor Nabilla Ait Daoud (N-VA) over projectsubsidies: “De geur van arrogantie hangt aan dit dossier”

Daarom roepen ze ongeruste ouders, medewerkers en sympathisanten op om maandag 28 november te verzamelen op de Grote Markt met een emmer in de hand. “Schrijf erop waarom jouw emmer vol is”, schrijft de organisatie. “We moeten tonen dat er een breed draagvlak is voor investeringen.” 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(tsjs)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio