© ATV

Naast het multimovepad voor de jeugd is er nu ook de beweegroute voor 55-plussers

Brasschaat -

Aan de vijver voor het Woonzorgcentrum Vesalius ligt het startpunt van een nieuwe beweegroute voor 55-plussers. Bedoeling is om tijdens de wandeling van ongeveer 800 meter ook een aantal oefeningen aan de opgestelde banken uit te voeren.

“Mens sana in corpore sano”, zegt sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA). “De aloude spreuk is vandaag nog van tel. Daarom hebben wij deze beweegroute ontwikkeld. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Daar gaan we voor. Eerder hadden we al het multimovepad voor de kinderen, nu deze beweegroute. De wandeling loopt door een groene en autovrije zone en is gemakkelijk te volgen dankzij de groene bordjes. Die 800 meter zijn goed voor 1173 stappen. Maar er is meer: onderweg kan je beweegoefeningen doen. We besteden ook aandacht aan de opwarming.”

Schepen Van Gerven (rechts) bij het startpunt. © Jan Brys

Bij de voorstelling waren er heel wat bewoners van het Woonzorgcentrum Vesalius aanwezig. “We hebben in onze gemeente nu een aanbod voor alle leeftijden: van piepjong tot wijsoud en op alle niveaus qua moeilijkheid. Sport en bewegen verbindt mensen. Maar de beweegroute staat natuurlijk ook open voor alle leeftijden. Een leuke babbel onderweg kan voor veel mensen deugd doen.” (jbr)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio