Naast de Gevangenenpoort zal ook Lierse Kempenzonen op het spelbord staan. © RR

Voetbalclub Lierse Kempenzonen krijgt na spannende verkiezing een plekje op het lokale Monopolyspel

Lier -

Tien dagen nadat bekend was geraakt dat Lier een eigen versie van Monopoly krijgt, is het ook duidelijk welke sportvereniging op het laatste vak van het spelbord terechtkom. Na een spannende strijd met basketbalclub Guco trekt voetbalclub Lierse Kempenzonen aan het langste eind.

Filip Spoelders

De inwoners van Lier en de supporters van de plaatselijke sportclub mochten tijdens een online verkiezing aangeven wie er zeker nog op het spelbord moet komen. Vooral Lierse Kempenzonen en Guco voerden op sociale media stevig campagne. Woensdag, een dag voor het afsluiten van de stemmen, stond Guco zelfs nog aan de leiding, maar uiteindelijk moet de basketbalclub de eer over laten aan de voetbalclub.

11.647 mensen brachten hun stem uit. Lierse Kempenzonen kreeg 3.052 stemmen achter zich en Guco 2.856. De top vijf bestaat verder uit AV Lyra-Lierse met 992 stemmen, K. Lyra-Lierse met 691 stemmen en Royal Herakles Club staat op vijf met 633 stemmen.

Chris Van Regemorter, secretaris Supportersverbond Lierse Kempenzonen, was tevreden. “Ik heb het natuurlijk intensief gevolgd”, begint Chris. “De laatste dag stond Guco nog eerste, maar ik denk dat onze ultieme oproep via de sociale media geholpen heeft. Lierse Kempenzonen is de bekendste club van de stad en heeft ook veel supporters buiten Lier, dat speelt mee. Ik ben heel blij dat Lierse Kempenzonen erop staat. Als we dat spel onder vrienden gaan spelen, wordt dat een gegeerd plaatsje. Ik ben wel eens benieuwd hoeveel het gaat waard zijn.”

In het najaar van 2023 komt Monopoly Lier op de markt met pleinen, straten en gebouwen uit de stad. Ook de Kans- en Algemeen Fonds-kaartjes worden in een Liers jasje gestoken. Een spel in voorverkoop aanschaffen kan via de website. (fisp, givl)

www.monopolystore.be/lier

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners