©  DoRo

© Street Art Antwerp

1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

Nieuw kunstwerk voor Bosto in Merksem

Merksem -

Aan het drukke kruispunt van de Deurnsebaan en de Straalstraat, aan de voet van de brug van den Azijn, heeft de Brusselse kunstenaar Nean de afgelopen dagen een wit canvas van 350m² omgetoverd in een inspirerende muurschildering. Het kunstwerk kwam er op de muur van het bekende bedrijf Bosto.

Rebecca Van Remoortere

Op een witte, saaie muur die vaak geteisterd werd door ongepaste quotes, maakte de Brusselse kunstenaar de afgelopen weken een spectaculaire muurschildering. Die kwam er op vraag van het bedrijf Bosto, bekend van de rijst en uitvinder van het kookbuiltje.

Het bedrijf Bosto vierde in 2020 zijn 100ste verjaardag en wilde dit extra in de verf zetten en met hulp van Street Art Antwerp. Door corona en andere perikelen komt de mural er dan toch twee jaar na de eigenlijke verjaardag. Naast het stadsgedicht op de bekende Bosto-toren in Merksem, is er nu dus ook de muurschildering.

De artiestkeuze viel op Nean uit Brussel die al naam maakte in onze buurlanden Nederland, Frankrijk en Duitsland, maar ook Ierland en Oekraïne staan al op zijn palmares.

“Na wat research kwam ik uit op eenvoudige thema’s als landbouw, onze relatie met de aarde, de zon en ons als deel van het eco-systeem. Om dit te illustreren, beeld ik twee mensen uit die al dan niet een koppel vormen in het midden van een rijstveld. Ze staren naar de warme gloed in de lucht. Ze herinneren ons aan het feit dat rijst niet zomaar in onze winkels groeit”, vertelt de artiest.

Voor de nieuwste aanwinst heeft Nean op twee weken honderd liter verf gebruikt en geen spuitbussen deze keer. De artiest verkiest verf omdat hij zo zijn eigen kleuren kan mengen en niet is gebonden aan kleuren in het spuitbus gamma.

Met het nieuwe werk eindigt het mural seizoen in Merksem voor dit jaar en staat de teller ondertussen op 48 muurschilderingen. Tim Marschang van Street Art Antwerp: “Met de vier grote murals dit jaar groeit het street art parcours in Merksem gestaag verder. Deze muur stak al langer mijn ogen uit en toen ik via buurtregisseur Kris in contact kwam met Bosto werden al snel plannen gesmeed. Deze mural is een mooie aanwinst voor de wijk ’t Dokske en hopelijk de start van nog meer.” .

Wie deze en nieuwe creaties wil ontdekken kan altijd met de gratis Street Art Cities app op stap.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio