Sinterklaas logeert een week lang in het stadhuis van Mechelen. ©  Dirk Vertommen

Sinterklaas neemt opnieuw zijn intrek in Mechels stadhuis: “Hoofdpiet is code van kluis vergeten”

Mechelen -

Sinterklaas heeft opnieuw zijn intrek genomen in het stadhuis van Mechelen, maar er is een probleem opgedoken. “Hoofdpiet heeft het Grote Boek van de Sint zorgvuldig opgeborgen in een kluis, maar hij is de code vergeten”, zegt Abdrahman Labsir, schepen van jeugd.

Sven Van Haezendonck

Een week lang logeert de goedheilig man in het belangrijkste gebouw van de stad. “We leggen hem in de watten, want er wachten hem drukke dagen”, vertelt schepen Labsir (Vld-Groen-m+). Hij gaat er van uit dat alle jonge Mechelaars dit jaar braaf zijn geweest. “Maar eigenlijk zijn we niet helemaal zeker”, zegt de schepen.

Alle informatie staat in het Grote Boek, maar hoofdpiet is dus de geheime code vergeten. “We hopen dat de kinderen massaal mee komen zoeken, zodat Sinterklaas de kans krijgt om zo veel mogelijk brave kinderen te ontmoeten.”

Op ontdekking

Tijdens een zoektocht van veertig minuten in de historische vertrekken van het stadhuis komen kinderen te weten hoe het nu verder gaat. Dat kan zowel dit weekend, woensdag 30 november en volgend weekend op zaterdag 3 en zondag 4 december.

Je kan ook kiezen voor een doldwaze tocht door het stadhuis met een stadhuis. Uitzonderlijk is de gids vergezeld van een van de pieten van Sinterklaas. Het bezoek duurt dan ongeveer 75 minuten. Tickets voor al deze activiteiten kan je online bestellen.

Daarnaast kan je in de stad ook op zoek naar spulletjes die de sint is vergeten. Een plannetje kan je downloaden op de website van de sint. Kinderen die graag een boodschap, een brief of een tekening aan Sinterklaas bezorgen, kunnen terecht in de grote brievenbus voor het stadhuis. Vergeet zeker geen naam en een adres te noteren, want de sint stuurt zeker iets terug. Alle activiteiten lopen tot en met zondag 4 december.

https://kinderstad.mechelen.be/sintstad-2022

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Kempen