‘Plastic Soep’ © Gravenhof

Festival Louisaland wil Hobokense jongeren bewust maken van het probleem met plastic afval

Hoboken -

Kinderen laten knutselen en op een speelse manier kennis laten maken met plastic? Het kan tijdens festival Louisaland op zondag 27 november om 14u in het Gravenhof in Hoboken. “Heel het kasteel Gravenhof staat in het teken van plezier maken met de voorstelling ‘Plastic soep’”, klinkt het.

De voorstelling ‘Plastic Soep’ toont het plastic probleem in de oceanen met muziek en liedjes voor kinderen van 5 tot 10 jaar. “Roosje vaart over de oceaan, maar al gauw is ze flink ontdaan over wat er in de zee is ontstaan”, luidt de synopsis. “Op het land is er een grijs mannetje, gehaast, geen tijd om stil te staan. Hij gooit alles weg ‘Wat je niet ziet is er niet, huppekee, weg ermee!’ en de afvalberg groeit en groeit… het komt in de zee, het podium ligt vol, de vissen gaan dood. Roosje kan het niet meer aanzien en gaat de strijd aan. Maar kan ze dat alleen?” (svo)

De workshops zijn in het hele kasteel te vinden van 14 tot 14.45u en van 16 tot 17u. Dat gebeurt in samenwerking met ’t Zoonlief Collectief. De voorstelling zelf gaat om 15u door in de theaterzaal.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio