Eerder deze maand gingen in Grasheide de eerste bomen van het nieuwe Schopbos in de grond. © Kristof Van Rompaey

Na Grasheide krijgt ook Beerzel nieuw bosgebied: “Aanplanting met hulp van scholen, bedrijven én Puttenaars zelf”

Beerzel -

Na de aanplanting in het nieuwe Schopbos in Grasheide organiseert Natuurpunt De Putter op zaterdag 3 december ook een grote plantactie in een gebied in de Berkenstraat in Beerzel. In het Beerzel Broek zou tegen eind 2024 ruim 8,5 hectare aan nieuw bos aangeplant moeten zijn.

Kristof Van Rompaey

Net zoals het Schopbos in Grasheide wordt het nieuwe Beerzel Broek publiek toegankelijk. “Zo komt er weer een aangename plek voor wandelaars bij in onze gemeente”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). “De aanplanting zorgt er ook voor dat we onze doelstellingen voor het Bomencharter nog sterker kunnen verbeteren”, vult schepen van Leefmilieu Jeroen De Cuyper (N-VA) aan.

LEES OOK. Nieuw bos op komst in Grasheide: “Aanplanting van eerste 13.000 bomen begint op zondag”

Voorzitter van Natuurpunt De Putter Lucien Verschoren is blij met de extra bebossing van meer dan 8,5 hectare. “Samen met de al bestaande Krankebossen komt dit neer op meer dan 12 hectare bos, wat een erkenning als natuurreservaat zeker mogelijk maakt.”

LEES OOK. Eerste bomen in nieuwe Schopbos zijn een feit: “Handje helpen is kleine moeite voor wat we later terugkrijgen”

De aanplant van het nieuwe bos in de Berkenstraat is in drie fasen gepland. “Verschillende partners werken eraan mee, van de Beerzelse scholen tot verschillende bedrijven die via bebossingsbedrijf Forest Fwd aan de slag gaan”, meldt het lokale bestuur. “Het grote publiek is welkom tijdens een aanplantmoment op 3 december van 14 tot 16u. Eind 2024 zou de bebossing volledig klaar moeten zijn. We moeten dan wel nog enkele jaren geduld hebben vooraleer we dit als een volwaardig bos kunnen beschouwen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners