Een fragment uit de film Close. ©  Kris Dewitte

Cinema Lumière houdt autismevriendelijke vertoning van film Close

Mechelen -

Cinema Lumière Mechelen houdt zondag een autismevriendelijke vertoning van de bejubelde film Close. De stadsbioscoop werkt daarvoor samen met Mind-Z en café Het Maanlicht.

Mechelaar Kevin Polfliet houdt zijn café in de Frederik de Merodestraat ondertussen al open sinds het voorjaar van 2019. Met Het Maanlicht wil hij zijn klanten in de eerste plaats een ontmoetingsplek bieden met veel oog voor cultuur en sociale doeleinden. Zo organiseert de cafébaas al meer dan een jaar geregeld activiteiten voor volwassenen met autismespectrumstoornis en hun netwerk.

Daarvoor werkt Polfliet samen met gespecialiseerd coach Stiene Van den Eynde van Mind-Z. Op hun zogenaamde Autizondagen organiseren ze onder andere stadswandelingen, praatcafés en ook al een bierproeverij. Nu zondag is er samen met de overburen van Cinema Lumière dus een autismevriendelijke filmvertoning. Daarvoor koos de organisatie Close uit, de nieuwe film van regisseur Lukas Dhont.

Speciaal voor deze film staat het geluid iets stiller en worden de licht niet volledig gedimd. Wie graag naar de film komt kijken, is zondag 27 november om 14u welkom in café Het Maanlicht. De film zelf start om 14.30u.  svh

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio