De bomen worden gerooid voor de aanleg van nieuwe fietspaden en riolering. Nadien worden er nieuwe bomen aangeplant. © Tommy Maes

Rooien laanbomen vormt aanzet rioleringsproject Sint-Apollonialaan

Mol -

Een gespecialiseerde onderaannemer start in de loop van december met het rooien van de laanbomen in de Sint-Apollonialaan in Mol. De werkzaamheden zijn noodzakelijk voor de aanleg van nieuwe fietspaden en riolering. Dat grote rioleringsproject start na de kerstvakantie.

Het gemeentebestuur van Mol start volgend jaar met een omvangrijk rioleringsproject in de Sint-Apollonialaan, Peperstraat, Sterrenstraat en een deel van de Postelarenweg (tussen Sint-Apollonialaan en Tortelstraat). Tegelijkertijd worden er gescheiden fietspaden aangelegd op de Sint-Apollonialaan, gecombineerd met andere ingrepen die de verkeersveiligheid vergroten.

Als voorbereiding van die werken start een gespecialiseerde onderaannemer in de loop van december met het rooien van de laanbomen in de Sint-Apollonialaan. De rooiwerken zijn noodzakelijk om de nieuwe riolering en de nieuwe fietspaden aan te leggen. Nadien worden er nieuwe laanbomen aangelegd.

De kappingswerken gebeuren in verschillende fases en nemen in totaal ongeveer een week in beslag. Er wordt telkens van kruispunt tot kruispunt gewerkt: van Achterbos tot aan de Keirlandse Zillen. Om de veiligheid te garanderen, wordt in elke fase het betrokken deel van de Sint-Apollonialaan afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers. Buiten de werkuren blijven de woningen bereikbaar.

Na kerstvakantie

De rioleringswerken en de aanleg van fietspaden in de Sint-Apollonialaan starten begin 2023, zo snel mogelijk na de kerstvakantie. De werkzaamheden verlopen gefaseerd vanaf het kruispunt van de Sint-Apollonialaan met Bruggeske. De exacte startdatum hangt af van de weersomstandigheden en de tijdige levering van materialen.

Tijdens de werkzaamheden wordt een nieuwe riolering aangelegd en krijgt de Sint-Apollonialaan gescheiden fietspaden langs beide zijden van de weg. De kruispunten Achterbos-Sint Apollonialaan en Sint-Apollonialaan-Postelarenweg worden daarnaast compacter gemaakt voor een beter zicht op overstekende fietsers en voetgangers. Ook het kruispuntencomplex De Rooy-Sint-Apollonialaan-Bruggeske wordt eenvoudiger, onder meer door de verwijdering van de bypass tussen de Rooy en Sint-Apollonialaan.

Daarnaast wordt het kruispunt Keirlandse Zillen-Sint-Apollonialaan-Nijverheidsstraat anders georganiseerd met duidelijke fietsoversteken en zebrapaden en krijgt de as Keirlandse Zillen-Nijverheidsstraat maximale doorstroming. (mto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners