Veel animo in Brazuca op het Sint-Jansplein. © Joris Herregods

Supporteren voor WK in café Brazuca op Sint-Jansplein: “Of Portugal zal het WK winnen, of Brazilië”

Antwerpen -

In Brazuca op het Sint-Jansplein was het donderdagavond twee keer feest. Zowel de Portugezen als de Brazilianen wonnen hun eerste wedstrijd van het WK. “Wij zullen dit jaar ongetwijfeld de beker naar huis meenemen”, zegt Gabriel Franco Da Silva.

Alexandro Yaramis

Donderdagavond wonnen Brazilië en Portugal hun eerste wedstrijd in de groepsfases van het WK voetbal in Qatar. De place to be om die matchen te gaan bekijken, is ongetwijfeld Café Brazuca. Een Portugees-Braziliaans café op de hoek van het Sint-Jansplein en de Van De Wervestraat. Net als bij elk WK en EK is het café ook nu een trekpleister voor Portugezen en Brazilianen, maar ook Belgen. Alleen is het nu heel wat kouder en zitten ze binnen.

 

Een groot Braziliaans feest in Brazuca. © Joris Herregods

Winter, maar warm temperament

Voor Gabriel Franco Da Silva, de zoon van de eigenares van Café Brazuca wordt het een moeilijk WK. Zowel Braziliaans als Portugees bloed stroomt door zijn aderen. “Ik ben mijn T-shirt van Portugal kwijt, dus draag ik mijn T-shirt van Brazilië. Ik supporter voor allebei. Ze gaan sowieso allebei de finale halen. Wij zijn de beste. We hebben Neymar, Vinicius Jr, en nog zo veel meer talentvolle spelers. Het is simpel. Of Portugal zal het WK winnen, of Brazilië.”

Gabriël Franco Da Silva hoopt dat Brazilië en Portugal het tegen elkaar opnemen in de finale. © Joris Herregods

“Het is de eerste keer dat ik het WK in een ander land volg. Ik kom uit São Paulo, maar momenteel werk ik hier in Antwerpen. Volgende maand keren we terug naar Brazilië. Per toeval vonden we deze bar, met alleen maar Brazilianen. Ik verwacht dat ze de finale zullen winnen. In vergelijking met vier jaar geleden zijn er grote veranderingen doorgevoerd. Het is een nieuwe generatie die ook buiten de nationale ploeg presteert”, zegt Paulo.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio