Kevin de Coster overleed aan slokdarmkanker. De familie organiseert sindsdien elk jaar een benefiet ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.  © Actiegroep Kevin de Coster

Actiegroep Kevin de Coster verzamelt ruim tweeduizend euro voor Kom Op Tegen Kanker op vijfde Memorial

Sint-Job, Zoersel -

De vijfde Memorial Kevin de Coster heeft meer dan tweeduizend euro opgebracht die vandaag is overgemaakt aan de Stichting Kom Op Tegen Kanker. “De beste editie tot nu toe”, stelt Dirk de Coster van de organiserende actiegroep.

Kevin de Coster verloor in maart 2016 de strijd tegen slokdarmkanker. Sindsdien zet zijn familie zich in voor de Stichting Kom Op Tegen Kanker. Ze richtte de Actiegroep Kevin De Coster-Kom Op Tegen Kanker op en organiseert elk jaar een Memorial met barbecue en afterparty. Die vond dit keer voor de vijfde keer plaats in feestzaal De Vriendenband vzw in Sint-Antonius-Zoersel.

“Een topper van formaat”, blikt Dirk de Coster tevreden terug. Daarmee doelt hij enerzijds op de mooie netto-opbrengst van 2.148 euro. Anderzijds geniet hij nog na van de Memorial zelf. Na vijf jaar was het ook een ideaal moment om twee dames te huldigen.

“Samen met Karen Dobbé van Kom Op Tegen kanker vonden we het hoog tijd om Maria Van Oostay en Lucienne Rombouts uit Brecht in de bloemetjes te zetten. Zij verkopen al 28 jaar plantjes tijdens het plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker, waarvan vijf jaar voor onze vzw. Elk jaar, in weer en wind, goed voor zo’n tweehonderd plantjes.”

Veel sfeer op de vijfde Memorial Kevin de Coster. © Actiegroep Kevin de Coster

Maria en Lucienne kregen vele lovende woorden en een mooie pin van Kom Op Tegen Kanker opgespeld. “Onze fiere dames antwoorden daarop: “Hop naar de dertig jaar!”

Na het officiële gedeelte, was het tijd voor muziek. Dirks dochter Kelly trad op onder begeleiding van de Band Amarus, gekend voor alternatieve en indie rock en metal. “Dit optreden ontroerde mijn vrouw en ik. Zanger David, gitarist Bert en drummer Robin begeleidden Kelly op een geweldige manier.” Op de beats van de Essense dj Gunke, die voleldig belangeloos kwam draaien, ging jong en oud daarna een hele avond uit de bol op de dansvloer.

De Actiegroep plant de zesde Memorial op zaterdag 30 maart 2024. In het weekend van 10 tot 12 februari verkopen ze opnieuw verse soep en op zondag 12 november een familiewandeling met ontbijt.

 (ella)

memorial-kom-op-tegen-kanker.jimdofree.com

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio