© jtp

Parket houdt reconstructie van moord op 65-jarige vrouw op Linkeroever

In de Reinaartlaan op Linkeroever is donderdag een reconstructie gehouden na het gewelddadig overlijden van een 65-jarige dame in juli. Een 78-jarige vrouw en een 53-jarige man, mogelijk moeder en zoon, worden verdacht van moord.

Jarit Taelman

De feiten dateren van zaterdagavond 16 juli. De politie kreeg een noodoproep vanuit een appartement aan de Reinaartlaan op Linkeroever en trof ter plaatse het lichaam aan van een 65-jarige vrouw uit Wilrijk. Er werden sporen van geweld opgemerkt op het lichaam, waarna het parket een onderzoeksrechter vorderde voor moord.

Galina A., de 78-jarige bewoonster van het appartement, legde een verklaring af en werd aangehouden door de onderzoeksrechter. Ook een 53-jarige man, vermoedelijk haar zoon, werd enkele dagen later opgepakt. Hij was ook aanwezig in het appartement, maar in haar eerste verklaringen had A. gezwegen over zijn aanwezigheid.

Het slachtoffer bleek een vriendin te zijn van A., beide vrouwen hebben roots in Kirgizië. Op die noodlottige dag ging de vrouw op bezoek op Linkeroever. Volgens de eerste vaststellingen hadden de vrouwen veel alcohol gedronken en was er ’s avonds een ruzie ontstaan die helemaal uit de hand was gelopen.

Onderzoek in eindfase

De precieze omstandigheden werden verder onderzocht. Daarom werd donderdag een reconstructie gehouden in het bewuste appartement. De reconstructie ging van start rond 7.30u en duurde tot 14.30u. “Een reconstructie is een belangrijke fase in het onderzoek”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket.

“De twee betrokkenen hebben hun versie van de feiten gegeven in aanwezigheid van de lokale recherche, de onderzoeksrechter, het parket en de deskundigen. Nu wordt onderzocht of dat strookt met de objectieve vaststellingen”, aldus Aerts. Het onderzoek zit intussen in een eindfase, eenmaal dat afgerond is wordt het dossier doorverwezen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio