16-jarige op step heeft cannabis en cocaïne op zak

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft de voorbije dagen opnieuw enkele vermoedelijke dealers opgepakt. Een 16-jarige op het Kiel springt daarbij het meest in het oog, de jongeman op een step had zowel coke als cannabis bij zich.

jtp

Het wijkteam van het Kiel kreeg de jonge stepper in de gaten op het Alfons De Cockplein. “Ze wilden hem controleren omwille van de leeftijd, maar de jongen nam de vlucht die hij wat later moest opgeven”, zegt de Antwerpse politie. De jonge kerel had niet enkel cannabis voor eigen gebruik bij, maar ook 22 zakjes met cocaïne in. “De jongen is meegenomen naar het kantoor waar hij een woordje uitleg mocht geven.”

Op het Falconplein merkte het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West zaterdag twee zenuwachtige mannen op. Nadat ze kort een woning waren binnen gegaan, controleerde de politie hen. Ze hadden drugs bij, waarna overgegaan werd tot een huiszoeking. “Daarbij werd heel wat drugs in beslag genomen: 1.103 gram speed, 23 gram ketamine, meer dan een liter GBL, poppers en kamagra (goedkope viagra, red.)”, somt de politie op. De 42-jarige bewoner van de woning werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Tot slot werd een inspecteur van het drugsondersteuningsteam, die in burger aan het werk was, zondag aangesproken door een voorbijganger. Die vroeg of hij soms drugs in de aanbieding had. “Dat was niet het geval. De man op zoek naar drugs leidde de politie wel naar twee dealers op het Sint-Jansplein”, zegt de politie, die na een transactie twee verkopers controleerde.

Daarbij werd 16 zakjes heroïne gevonden. “De twee dealers verblijven illegaal in het land. Een van hen had nog een bevel tot gevangenneming achter zijn naam staan. Beiden zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, aldus de politie.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio