De voorbereidingen voor het Wintersalon 2022. © gemeente Zoersel 

Wintersalon toont talent van eigen bodem

Zoersel -

Gaat u graag de confrontatie met de kunstenaar en zijn werk aan? Leert u met plezier nieuwe mensen kennen? Houdt u van tentoonstellingen met een divers aanbod aan stijlen en technieken? Dan moet u de komende maand eens langskomen op het Wintersalon 2022 in de Bijl in Zoersel.

Kristin Matthyssen

Het Wintersalon is een jaarlijkse groepstentoonstelling waar alle kunstenaars uit Zoersel aan mogen deelnemen. Naar goede traditie schreven zich er ook dit jaar weer een groot aantal ‘traditionele’ schilders in. Daar waar Frank Rouwens, Monique De Temmerman en Jef Slangen hun schilderwerk met vlotte borstelstreken opbouwen, penseelt Dominique Berlo haar fotorealistische stillevens uiterst zorgvuldig op het doek.

De appels van Dominique Berlo lijken wel foto’s, je zou er zo in bijten. ©  gemeente Zoersel

Wies Vekemans, Line Zilens en Nini Geusens maken charmante aquarellen waar de natuur vaak centraal staat. Bij aquarel gaat het veelal om de sfeer, om de vloeibaarheid en transparantie van het beeld. Simonne (textiele kunsten) Annemie (assemblages) en Jan (schilder op houtschijven) experimenteren dan weer volop met materialen en technieken. Het vormgeven, ontwikkelen, onderzoeken en experimenteren staat bij sommigen hoog op het programma. Het is deze diversiteit die het Wintersalon boeiend maakt.

De kunstenaars: Johan Peeters +, Simonne De Roy, Johan Geerinck, Nina De Wachter, Jef Slangen, Malou Schelfthout, Joris Vangeluwe, Cecile Deckers, Rosa D’Haene, Dominique Berlo, Bert Prins, Francine Bastaens, Nini Geusens, Viviane Van Geyt, Werner Gillis, Frank Rouwens, Annemie Roovers, Line Zielens, Wies Vekemans, Lucienne Laenen, Monique De Temmerman, Jan Van Den Bouhede, Vesna Gomirsek en Willem Minten nemen deel aan het Wintersalon.

*Wanneer? van 26 november tot en met 24 december, zaterdag van 13.30 tot 18 uur - zondag van 11 tot 18 uur in cultuurhuis de Bijl, Dorp 1 in Zoersel

www.zoersel.be

©  gemeente zoersel

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio