Politie zet hardleerse bestuurder die al zeventien jaar levenslang rijverbod heeft aan de kant

Antwerpen -

Bij een controleactie heeft de Antwerpse politie dinsdag verschillende verkeersovertredingen vastgesteld. Vlak voor het einde van de actie betrapte de politie een man die zeventien jaar geleden (!) een levenslang rijverbod had opgelopen.

jtp

De mobiele eenheid zette de man aan de kant nadat hij betrapt werd met de gsm achter het stuur. “Bij controle bleek dat de man dag op dag 17 jaar geleden een levenslang rijverbod had gekregen. Hij kwam in 2019 aan een nieuw rijbewijs nadat hij had gelogen over een verloren rijbewijs”, zegt de politie, die de wagen van de man in beslag nam.

Tijdens de actie stelde de politie in totaal 48 inbreuken vast. “23 daarvan gaan over het gebruik van de gsm achter het stuur”, aldus de politie. Er werden ook nog bestuurders betrapt voor het rijden door het rood en omdat ze hun gordel niet om hadden. “Er zijn twee processen-verbaal opgesteld voor problemen met de verzekering van de voertuigen en één onmiddellijke inning van 2 490 euro omwille van een inbreuk op goederenvervoer”, somt de politie nog op.

Een dag later zette de politie ook nog een bestuurder zonder rijbewijs aan de kant. De man testte ook positief op het gebruik van cannabis achter het stuur. Zijn wagen werd geïmmobiliseerd.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio